Bitlis´te binlerce hektarlık alan sular altında kaldı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-13-2012 (12:55)   Son Mesaj: 04-13-2012 (12:55)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    04-13-2012

    Bitlis´te binlerce hektarlık alan sular altında kaldı

    Bitlis´te binlerce hektarlık alan sular altında kaldı
    Bitlis´te binlerce hektarlık alan sular altında kaldı

    Kar suları ve sağanak yağışlar nedeniyle Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı köylerde binlerce hektarlık alan sular altında kaldı.

    Aşırı yağışlar ve eriyen kar suları nedeniyle Güroymak ilçesine bağlı Günkırı ve Yamaç Beldeleri arasında bulunan binlerce hektarlık arazi ve ekili alan sel sularına gömüldü. Heyelan nedeniyle Güroymak merkeze bağlı birçok köy yolu hasar görürken, vatandaşlar kar yağışının ardından yaşanan durumu afet olarak yorumladı. Yaşanan selden dolayı ekinlerinin sular altında kalarak zarar gördüğünün belirten köylüler yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

    Sel suları nedeniyle köy yolları da büyük ölçüde zarar gördü. Köylere yolcu taşıyan minibüs şoförleri ise sel sularından dolayı zarar gören yollar nedeniyle köylere ulaşmakta zorlandıklarını ve araçlarının saatlerce yollarda kaldığını belirtti.




    Bitlis´te binlerce hektarlık alan sular altında kaldı Yorumları