Çevik Bir´i yakan emirler ve imza!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-13-2012 (07:57)   Son Mesaj: 04-13-2012 (07:57)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    04-13-2012

    Çevik Bir´i yakan emirler ve imza!

    Çevik Bir´i yakan emirler ve imza!
    Çevik Bir´i yakan emirler ve imza!

    Erbakan başbakanlığındaki hükümeti yıkan 28 Şubat'a ilişkin operasyonda gözaltına alınan, emekli Org. Çevik Bir, uygulama belgesindeki imza için sorgulanacak!

    Postmodern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecine ilişkin operasyonda gözaltına alınan dönemin 2. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp, 28 Şubat kararlarının uygulanması için hazırlanan "Batı Harekât Konsepti"ne imza atmıştı. Dönemin Genelkurmay Plan Şube Müdürü Albay İdris Koralp, 28 Şubat 1997"deki tartışmalı MGK toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yaklaşık 3 ay süren hazırlıkları yürüten isimdi.

    Koralp"in emirler doğrultusunda yürüttüğü ve altına imzasını attığı çalışma, 6Mayıs 1997"de "Batı Çalışma Grubu Eylem Planı" olarak şekillenmişti. "Gizli" ibareli, 19 sayfa 32maddeden oluşan plan, Genelkurmay Başkanlığı"na gönderildikten sonra dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir tarafından tüm kuvvet komutanlıklarına gönderilmişti. Belgeye göre, "siyasi partiler, üniversiteler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri,medya vasıtasıyla kamuoyunun olumlu yönlendirilmesinin sağlanması" isteniyor.

    EMİRLER ŞÖYLE:

    Belgede yer alan sistematik emirlerden bazıları şöyle:

    *Cumhuriyet"in temel nitelikleri arasında yer alan laiklik ilkesine sahip çıkılması amacıyla laiklik aleyhtarı yayın yapan radyo, televizyon ve yazılı basın neşriyatını takip etmek.

    *Siyasi partiler, üniversiteler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, kadın ve gençlik teşkilatları,medya vasıtasıyla kamuoyunun olumlu yönlendirilmesini sağlamak, genç nesillerin körpe dimağlarına Cumhuriyet, Atatürk vemillet sevgisi işlenmesi.

    *Kuran kurslarınınMilli EğitimBakanlığı kontrolünde açılıp denetlenmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması.

    *Tarikat, vakıf ve cemaatlerin açtıkları Kuran kurslarının kapatılması için yetkili mercileri yönlendirmek. Yasal olarak açılan Kuran kurslarında Cumhuriyet rejimine bağlı din adamlarının görevlendirilmesini sağlamak.

    *İrticai faaliyetleri nedeniyle TSK"dan uzaklaştırılanların kamu kurumlarında çalışmasını engelleyecek yasal düzenlemeler yapılmasını sağlamak.

    *Şeriatçı kadroların faaliyetlerini kontrol ve takip etmek.

    *Hükümet değişikliği fırsatlarından yararlanıp köktendinci kadroları tasfiye etmek.

    *İlahiyat fakültesi mezunlarından yararlanmak.

    *Vakıf, dernek, yurt, özel okul, dergah gibi teşkillerin varsa bağlı olduğu şirketlerinmali yönden denetimlerini sağlamak.

    *TSK garnizon ve personellerinin bu şirketlerden alışveriş yapmamasını sağlamak.

    ÇEVİK BİR KİMDİR?

    28 Şubat sürecinde Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı"dan sonra Karargâh"ın en etkili ismiydi. O dönemde Genelkurmay 2. Başkanı olan Bir"in, "Batı Çalışma Grubu"nun başında olduğu iddia ediliyordu. Evren"in Cumhurbaşkanlığı döneminde yaverliğini yapan Bir, 1999"da emekli oldu. Bir, 2009"da Ergenekon kapsamında Savcı Zekeriya Öz"e ifade vermiş, Öz, Bir"in 28 Şubat"la ilgili şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığını açıklamıştı





    Çevik Bir´i yakan emirler ve imza! Yorumları