Ağrı´da çok sayıda evi su bastı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-13-2012 (00:54)   Son Mesaj: 04-13-2012 (00:54)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    04-13-2012

    Ağrı´da çok sayıda evi su bastı

    Ağrı´da çok sayıda evi su bastı
    Ağrı´da çok sayıda evi su bastı

    Ağrı'da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayda evi su bastı.

    İl genelinde etkili olan sağanakla karların da erimesi sonucu Taşlıçay ile Ahmak dereleri taştı, çok sayıda ev su baskınına uğradı.

    Durumun Ağrı Valiliği'ne bildirilmesi üzerine, Devlet Su İşleri (DSİ), Ağrı Belediyesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, 6 iş makinesiyle dere setlerinde meydana gelen göçük ve tahribata müdahale ederek, sel sularını kontrol altına almaya çalıştı.

    100. Yıl Mahallesi'nde derenin önünü açmaya çalışan bir iş makinesi, kontrolden çıkarak derede yan yattı. Uzun uğraşlar sonucunda diğer iş makinelerinin de yardımıyla iş makinesi kurtarıldı.

    DSİ 85. Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koordineli bir şekilde çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, 24 personel ve 6 iş makinesiyle sıkıntılı olan yerlerde önlem almaya çalıştıklarını söyledi.

    Şube olarak sürekli nöbetçi personel bulundurduklarını belirten Hatunoğlu, şunları kaydetti:

    ''İki gündür aralıksız çalışıyoruz. Halkımıza sıkıntı yaşatmayacağız, vatandaşlarımız da bize yardımcı olmalı. Bugün sadece Fatih Mahallesi'nde sıkıntı yaşadık. Aldığımız önlemlere rağmen engel olamadık, şu an çok sıkıntı var. Ağrı'da su baskınına uğrayan çok fazla yer var. Devletin bütün kurumları canla başla çalışıyor, can kaybı yok. Bunu en az zararla atlatacağız.''

    Ağrıya bağlı Patnos ilçesinde de 25 evi su bastı.

    Olay yerine sevk edilen İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık ekipleri, suyu tahliye etmeye çalıştı. Çalışmalar kapsamında Patnos-Adilcevaz karayolu yaklaşık iki saat ulaşıma kapatıldı.

    Patnos'a bağlı Çavuş, Kızkapan ve Usluca köylerinde ise akarsulardaki debi yükselmesi sonucu bazı köprülerin yıkıldığı öğrenildi.




    Ağrı´da çok sayıda evi su bastı Yorumları