Kalkınma Bakanı 2-B arazilerini açıkladı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-12-2012 (18:57)   Son Mesaj: 04-12-2012 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    04-12-2012

    Kalkınma Bakanı 2-B arazilerini açıkladı

    Kalkınma Bakanı 2-B arazilerini açıkladı
    Kalkınma Bakanı 2-B arazilerini açıkladı

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 410 bin hektarlık alanın 2-B arazisi olduğunu ifade etti.

    TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen orman özelliğini yitirmiş ve 2-B arazisi olarak bilinen Hazine arazilerinin satışını öngören tasarı üzerinde konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, dünyada 13 milyon hektarlık alanın yok olduğunu söyledi.

    Türkiye'nin ise orman varlığını artıran nadir ülkelerden birisi olduğunu belirten Kahveci, ormanların, yerleşim yeri açmak ve tarım için yok edildiğini kaydetti.

    -''15 milyon konutun gözden geçirilmesi''-

    Tasarının 1. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Cevdet Yılmaz, 2-B arazilerinin iki katı kadar orman alanı oluşturulacağını söyledi.

    Orman köylülerine kredi ve nakit olarak destekler sağlanacağını dile getiren Yılmaz, ''Afet Türkiye'nin gerçeği. 15 milyon konut deprem yönetmeliğinden önce yapılmış olan evler. Bunların gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu da o sürece katkıda bulunacak'' dedi.

    Yılmaz, tasarıyla mülkiyet hukukunu güçlendirmiş olacaklarını kaydetti.

    2-B arazilerinin yüzde 5,4'ünün yapılaşma olan araziler olduğunu ifade eden Yılmaz, ''410 bin hektarlık alan 2-B arazisi olarak görünüyor'' diye konuştu.

    Yılmaz, bu düzenlemenin amacının sadece gelir elde etmek olmadığını kaydederek, ''Öyle olsaydı rayiç bedel yüzde 100 olurdu. Bu varlıklar üzerinde herkesin hakkı var ve bunu da gözetmek zorundayız. Bir taraftan o arazilerin satışına ilişkin kolaylık yapacağız, diğer taraftan da milletin hakkını arayacağız'' dedi.




    Kalkınma Bakanı 2-B arazilerini açıkladı Yorumları