Kars KCK davasında 6 tahliye   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-12-2012 (17:57)   Son Mesaj: 04-12-2012 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    04-12-2012

    Kars KCK davasında 6 tahliye

    Kars KCK davasında 6 tahliye
    Kars KCK davasında 6 tahliye

    Erzurum'da görülen 14’ü tutuklu 19 sanığın yargılandığı Kars KCK davasında 6 kişi tahliye olurken, mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

    Kars'ta, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'dan yargılanan 14'ü tutuklu toplam 19 sanık, bugün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

    Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 9'ncu duruşmasına tutuklu sanıklar M. Y., Ş.G., A.K.,Y.C., R.E., A.D., H. O., M.Ç., O.M., G. A., E. Y., S. M., Y.Ş., Y. N. ile tutuksuz sanıklar ve sanıkların avukatları, yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı, duruşmada sanıkların avukatlarına söz verdi. Tutuklu sanıkların avukatları, sanıkların evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen flash disk, sim kart, cep telefonu, kitap ve dergilerin, müvekkillerinin örgüt üyeliğinden yargılanmalarına yeterli delil olmadığını, bilirkişi raporunda yer alan basın açıklaması ve yasal eylemlerin de terör suçu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Sanıkların diğer avukatları da mahkemede söz alarak, KCK duruşmasında dosyadaki gizli tanığın gerçekle alakasının olmadığını ileri sürerek müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Sanıklardan bazılarının Kürtçe savunma yapmak istemeleri de mahkemece kabul görmedi.

    Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, avukatların gizli tanık olmadığı iddialarına, "Ne şekilde üretildiği belli olmayan gizli tanık ibaresi ile herhangi bir gizli tanık üretilmemiştir. Soruşturma sürecinde tespit edilmiş bir gizli tanıktır" diye cevap verdi.

    Öte yandan, duruşmanın görüldüğü sırada ayağı kalkarak hakime serzenişte bulunan tutuklu sanıklardan R.E."nin babası Gıyasettin E., "Sayın Hakim. Cübbeniz peygamber cübbesi. Allah için adalet için benim oğlum suçsuz. Serbest bırakın. Ben hastanede tedavi gören bir baba olarak sesleniyorum. Hastaneden kaçıp oğlumun duruşmasına geldim. Ne olursunuz onu serbest bırakın" dedi.

    Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Y.C., A.D., G.A., E.Y., S.M. ve Kars BDP İl Başkanı Y.N."nin tahliyesine karar verirken, mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

    İHA




    Kars KCK davasında 6 tahliye Yorumları