Kum ocağı işçileri ölümden döndü   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-12-2012 (18:35)   Son Mesaj: 04-12-2012 (18:35)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    04-12-2012

    Kum ocağı işçileri ölümden döndü

    Kum ocağı işçileri ölümden döndü
    Kum ocağı işçileri ölümden döndü

    Muş'un Bulanık ilçesinde su altında kalan bir kum ocağında 2 işçi ve işverenleri mahsur kaldı. İş makinesinin üzerine çıkan patron ve işçiler, 5 saat boyunca kurtarılmayı bekledi.

    Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Balotu köyü mevkiinde faaliyet yürüten Nevzat Ekmekçi'ye ait kum ocağının etrafında bulunan setler, suyun kuvvetine dayanamayarak yıkıldı. Su altında kalan kum ocağının sahibi Nevzat Ekmekçi ile işçilerden Tamer Gezer ve Ayhan Köse, kendilerini can havliyle iş makinesinin üzerine attı.

    Suların her dakika yükseldiği kum ocağından kendi imkanlarıyla kurtulamayacaklarını anlayan Nevzat Ekmekçi, ilçe merkezinde bulunan ağabeyini arayarak durumu aktardı. Ekmekçi'nin ağabeyinin ihbarı üzerine bölgeye giden İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünü aradı. Yaklaşık 1 saat sonra bölgeye giden AFAD ekipleri, kurtarma çalışmalarına başladı. Ekipler, mahsur kalan işçileri iş makinesinin üzerinden indirerek bota aldı. 5 saat boyunca ölüm korkusu yaşayan işçiler, botla kıyıya çıkarıldı.

    Kurtarma çalışmalarını kıyıda endişeli gözlerle izleyen Nevzat Ekmekçi"nin ağabeyi Mehmet Ekmekçi, kardeşinin ve iki işçinin şantiyeye malzeme almaya gittiğini söyledi. Kum ocağının etrafındaki setlerin yıkılmasıyla ocağın bir anda su altında kaldığını ifade eden Mehmet Ekmekçi, "Kardeşim beni arayarak durumu anlattı. Ben de hemen jandarmaya haber verdim. AFAD ekipleri gelip kardeşimi ve 2 işçimizi kurtardı. Kum ocağındaki malzemeler su altında kaldı ama sağlık olsun. Kardeşim ve işçilerimiz sağ salim kurtarıldı. Gerisi önemli değil" dedi.

    5 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen Nevzat Ekmekçi ise, "İşçilerimle beraber malzeme almaya gittik. Bir anda sular üzerimize doğru geldi. Ben de işçilerimle birlikte iş makinesinin üzerine çıktım. Daha sonra ağabeyimi arayarak durumu anlattım. Uzun süreli bekleyişin ardından kurtarıldık. Bizi kurtarmak için gelen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü de kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti.

    İHA




    Kum ocağı işçileri ölümden döndü Yorumları