Kilis´te çadır kenttekiler gösteri yaptı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-11-2012 (17:57)   Son Mesaj: 04-11-2012 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    04-11-2012

    Kilis´te çadır kenttekiler gösteri yaptı

    Kilis´te çadır kenttekiler gösteri yaptı
    Kilis´te çadır kenttekiler gösteri yaptı

    Kilis yakınlarında bulunan konteyner kentte kalan Suriyeliler, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın, Beşşar Esed'e tanıdığı sürenin dolmasına kısa süre kala gösteri yaptı.

    Kilis'teki konteyner kentte bulunan Suriyeliler, Beşşar Esed'in ülke genelinde muhaliflere karşı yürütüğü silahlı saldırıları, protesto etmek amacıyla gösteri yaptılar. Kampta toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Suriye'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Devlet Başkanı Beşer Esed ve yönetimi aleyhine slogan atarak, sivilleri hedef alan saldırıların bir an önce son bulmasını istediler. Göstericiler konteyner kentin karşı tarafında bulunan Suriyeli askerlere yönelik sloganlar da attı.

    Birleşmiş Milletler tarafından saldırıların bir an önce durdurulması yönünde Beşşar Esed yönetimine verdiği sürenin dolmasına az bir zaman kala konteyner kentte tansiyon yükseliyor.

    Yetkililer, Suriyelileri taşkınlık yapmamaları konusunda anonslar yaparak ikaz etti.

    Suriyeliler, Beşşar Esed'in BM'ye verdiği sözü tutacağına inanmadıklarını, kan ve gözyaşının bir an önce sona ermesi için dua ettiklerini belirttiler.

    Türkiye'ye gelenlerin sayısı 25 bine yaklaşırken, Ürdün'deki sayı 95 bine çıktı

    Suriye'deki çatışmalardan kaçan Suriyelilerin sayısında büyük artış oldu.

    Son haftalardaki artış oranı yüzde 40'a çıkarken, bunların pek çoğunun 18 yaşın altındaki Suriyeliler olduğu belirtiliyor.

    Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısı 24 bin 600'e yükselirken, Ürdün'deki sayının 95 bini bulduğu kaydedildi.

    Ürdün İçişleri Bakanlığından bir yetkili, ülkelerine sığınan Suriyeli sayısının son dönemde 80 binden 95 bine yükseldiğini söyledi. Bunların çoğunun Ürdün-Suriye sınırındaki bölgelere yerleştirildiği ifade edildi.

    Aktivistler de Suriye'nin sınır bölgelerindeki uygulamaları sebebiyle Ürdün'e yasa dışı yollardan girişin arttığını belirtti.

    Lübnan'daki Suriyelilerin sayısı 21 bin olarak açıklanırken, ülke içinde evlerinden olanların 200 binden fazla olduğu kaydedildi.

    Öte yandan BM, evlerinden olan Suriyelilerden 97 binine destek için 6 ay içinde 84 milyon dolar topladı.




    Kilis´te çadır kenttekiler gösteri yaptı Yorumları