Heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-11-2012 (17:57)   Son Mesaj: 04-11-2012 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    04-11-2012

    Heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı

    Heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı
    Heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı

    Bitlis’te günlerdir yağan yağmurların yol açtığı heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı.

    İl merkezine bağlı Zeydan Mahallesi"nde meydana gelen heyelan nedeniyle Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Heyelanın geldiği bölgeye büyük iş makinelerinin girmesinin imkansız olduğunu ifade eden Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Memduh Kınay, bazı yerlerdeki çamurları insan gücüyle temizlemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kınay, "Bu sene çetin geçen kış ve son günlerde yağan yağmurdan dolayı Zeydan Mahallesi"nde bulunan birkaç ev tehlikeli durumdadır. Gelen heyelandan sonra AFAD ile birlikte bir karar alarak bu 3 evi boşalttık. Şu anda heyelanın geldiği yere sadece küçük iş makinemizle müdahale ediyoruz. İş makinelerinin giremeyeceği yerlere ise insan gücüyle müdahale etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

    Evi boşaltılan Sezer Kandemir ise, "Belediye gelip burada topraktan yol yaptı. Ardından heyelan gelen bölge için duvar yapacaklarını söylediler ancak hiçbir şekilde çalışma yapmadılar. Duvar ve başka çalışmaları yapmadıkları için iki yıldır aynı bölgede heyelan oluyor. Devlet büyükleri sesimizi duysun" iddialarında bulundu.

    Bitlis Acil Afet Durum Müdürlüğü ekipleri ise, olay yerinde yaptıkları incelemelerden sonra dağ eteğinde bulunan 3 evi boşalttı.




    Heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı Yorumları