İzmir´de taksimetre fiyatları arttı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-11-2012 (14:56)   Son Mesaj: 04-11-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    04-11-2012

    İzmir´de taksimetre fiyatları arttı

    İzmir´de taksimetre fiyatları arttı
    İzmir´de taksimetre fiyatları arttı

    İzmir’de taksilerde “taksimetre fiyat ayarlaması” yapıldı.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından alınan karara göre taksi ücretlerine yüzde 12 oranında fiyat artışı gerçekleştirildi. Buna göre, taksilerde taksimetre açılış ücreti 2.30 TL'den 2.50 TL, 2.00 TL olan kilometre ücreti de 2.25 TL oldu.

    Yeni tarife bugünden itibaren uygunlamaya başlandı. Taksimetre ayarlaması ile, taksimetre ve Ölçülü aletlerde 2 yılda bir yapılması gereken bakım ve kontrol işlemleri de gerçekleştirilmiş oldu.

    İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık yaptığı açıklamada, son fiyat ayarlamasının 10 Şubat 2010 tarihinde yapıldığını, aradan geçen 28 ay itibariyle benzine yüzde 31, Mazota yüzde 34, LPG"ye ise yüzde 27 oranında zam geldiğini hatırlattı. Bu oranlar karşısında taksi metre fiyat artışının yıllık yüzde 6"ya denk geldiğini söyleyen Başkan Anık, akaryakıt, LPG, yedek parça gibi girdilerde de önemli oranlarda artış yaşandığını, esnafın talebi doğrultusunda yeni bir taksimetre uygulamasına gidildiğini söyledi. Anık, yeni fiyat uygulamasının Büyükşehir Belediyesi sınırlarında kalan metropol alandaki ticari taksilere uygulandığını da belirtti.

    "AKARYAKITTA ÖTV İNDİRİMİNE İHTİYAÇ VAR"

    Türkiye"de akaryakıttan 2.45 TL vergi alındığını ifade eden Anık, 1 litreden alınan verginin, rafineri çıkış fiyatının 2.7 katını geçtiğini dile getirdi. Akaryakıt fiyatlarında ÖTV ve KDV dışında üç ayrı unsur daha bulunduğunu ifade eden Anık, "Birincisi, kar payı dahil rafineri fiyatı. İkincisi, dağıtım şirketlerinin kar payı. Üçüncü unsur da, akaryakıt bayilerinin kar payı" dedi.

    Anık ayrıca, deniz ve hava yollarında kullanılan araçların akaryakıtlarında uygulanan ÖTV oranının, karayollarında hizmet veren ticari araçlar içinde uygulamasını istediklerini sözlerine ekledi.




    İzmir´de taksimetre fiyatları arttı Yorumları