Akdeniz Üniversitesi´nda nakil sırasında   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-11-2012 (12:56)   Son Mesaj: 04-11-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    04-11-2012

    Akdeniz Üniversitesi´nda nakil sırasında

    Akdeniz Üniversitesi´nda nakil sırasında
    Akdeniz Üniversitesi´nda nakil sırasında

    Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan başarılı organ nakilleri, kol ve bacaklarında doğuştan uzuv eksikliği bulunan 19 yaşındaki Anıl İlhan ve ailesini de heyecanlandırdı.

    Çorlu Atakent Evleri'nde ailesiyle yaşayan lise öğrencisi Anıl İlhan, AA muhabirine, nakil için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurduklarını, yapılan bütün tetkiklerin olumlu netice verdiğini söyledi.

    Doğuştan kolları dirsekten, bacakları da diz altından eksik olan İlhan, uzun yıllar yurt dışında yaşayan akrabalarıyla iletişim kurarak kol ve bacak nakli için araştırma yaptıklarını belirtti. Yaptıkları araştırmalardan bir sonuç alamadıklarını ifade eden İlhan, bu sırada, Cihan Topal'ın çift kol ameliyatının başarılı geçtiğini öğrendiklerini ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile konuşup durumunu anlatmaya karar verdiklerini kaydetti.

    Annesi Erengül İlhan ile 6 ay önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurduklarını ve burada yapılan bütün tetkiklerin olumlu çıktığını belirten İlhan, ''Yapılan incelemelerin ardından, uzuv nakli için sıraya girdim. Yaşanan olaylar sonrası, heyecan ve mutluluktan kabıma sığamıyorum'' dedi.

    Bacaklarında diz altından protez bulunduğunu, bunlar sayesinde yürüyebildiğini ifade eden İlhan, ''bağışlanmayan organların kimseye faydası olmadığını ve organ bağışının herkes tarafından yapılması gerektiğini'' ifade etti. Anıl İlhan, en büyük hayalininse nakil yapıldıktan sonra otomobil kullanmak olduğunu söyledi.

    -''Bir an evvel sıramızın gelmesini bekliyoruz''-

    Anıl'a nakil yapılacak günü heyecanla beklediklerini ifade eden anne Erengül İlhan ise Anıl'ın çocukluktan beri hayata son derece pozitif bakan ve kendi işini kendi gören bir çocuk olduğunu söyledi.

    Anne Erengül İlhan, ''Anıl, kol ve bacak uzuvları eksik olarak dünyaya geldi. Yıllarca araştırmalar yaparak nakil için uygun bir yol aradık. Şu anda yapılan bütün incelemeler Anıl'ın nakil işlemleri için olumlu. Heyecandan söyleyecek söz bulamıyorum. Biran evvel sıramızın gelip uygun naklin başarıyla yapılmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

    Erengül İlhan, yeni bir takım tetkikler için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gideceklerini sözlerine ekledi.




    Akdeniz Üniversitesi´nda nakil sırasında Yorumları