Yemenli yaralılar Türkiye´ye geliyor   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-11-2012 (08:54)   Son Mesaj: 04-11-2012 (08:54)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    04-11-2012

    Yemenli yaralılar Türkiye´ye geliyor

    Yemenli yaralılar Türkiye´ye geliyor
    Yemenli yaralılar Türkiye´ye geliyor

    Halk ayaklanmalarında yaralanan 33 kişinin tedavisi Türkiye'de yapılacak

    Sinan Yiter'in haberi

    Yemen'de geçen yılın Ocak ayında başlayan ve sık sık çatışmalara sahne olan halk ayaklanmalarında yaralanan Yemenliler Türkiye'ye getiriliyor.

    Halk ayaklanmaları sırasında yaralanan ve tedavisi Yemen'de mümkün olmayan 33 hasta Ankara'da yerleştirilecekleri hastanelerde tedavi olacak.

    Başkent Sana'dan kalkan Türk Hava Yollarının tarifeli uçağı ile bugün Ankara'da olacak hastalara 4 refakatçi ve 2 doktor da eşlik ediyor.

    Havaalanına beş ambulansla getirilen hastalardan 4'ü ''sedye'' ile taşınırken, birçok hastanın yürüme zorluğu çektiği ve tekerlekli sandalyelerle uçağa getirildiği gözlendi.

    Yemen'de yaşanan halk ayaklanmaları Arap Baharı'nın yaşandığı diğer ülkelere göre daha yumuşak bir geçişe sahne olurken, yaşanan çatışmalarda yaralanan ve uzun süren tedavi süreçlerinden sonuç alınamayan hastalar ilk kez Türkiye'ye getiriliyor.

    Hastalara refakat eden doktorlardan Hamid El Harazi, yaralıların bir yıla yakın bir süredir tedavi olamadıklarına dikkati çekerken, ''Bu yaralılara kucak açan kardeş ülke Türkiye devletine ve halkına minnettarız'' şeklinde konuştu.

    Özellikle ortopedik rahatsızlık yaşayan yaralıların birçoğunun tedavisinin Yemen'de mümkün olmadığı bildirilirken, Türkiye gibi ülkelere götürülmeyi bekleyen daha onlarca yaralı olduğu ifade ediliyor.

    Hastaların birçoğunun Türkiye'de tedavi olacakları için mutlu olduğu gözlenirken, AA muhabirine açıklama yapan bazı yaralılar, Ankara'da çok iyi tedavi göreceklerine inandıklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye hükümetine teşekkür ettiler.




    Yemenli yaralılar Türkiye´ye geliyor Yorumları