Muş´ta kar temizle temizle bitmiyor!   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-11-2012 (06:59)   Son Mesaj: 04-11-2012 (06:59)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    04-11-2012

    Muş´ta kar temizle temizle bitmiyor!

    Muş´ta kar temizle temizle bitmiyor!
    Muş´ta kar temizle temizle bitmiyor!

    Kar kalınlığının 1 metre 90 santimetre olarak ölçüldüğü merkeze bağlı Kızılağaç beldesinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor.



    Kar kalınlığının 1 metre 90 santimetre olarak ölçüldüğü merkeze bağlı Kızılağaç beldesi Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, halen karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi.

    Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar mevsiminin etkili olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

    ''Artık gücümüz tükendi. Yörede en fazla kar, Kızılağaç'a yağdı. Bugün 10 Nisan ve yaptığımız ölçümlerde beldede kar kalınlığı 1 metre 90 santimetre civarında. Burada karla mücadele çalışması yaparken birçok ilde vatandaşlar denize giriyor. Bugüne kadar karla mücadele için yaklaşık 100 bin lira harcama yaptık. Birçok sokağımız halen kapalı durumda. Vatandaşımız kendi imkanlarıyla yollarını açmaya çalışıyor. Elimde bir iş makinesi var. O da zaman zaman arızalandığı için her yere yetişemiyoruz.''



    Bu yıl belde olarak çok sıkıntı yaşadıklarını bildiren Yılmaz, yaklaşık 6 aydır karla mücadele çalışması yürüttüklerini kaydetti.

    Biriken kar yığınlarını kamyonlarla belde dışına taşıdıklarını anlatan Yılmaz, ''Kar dökecek yer kalmadı. Her yerde bahar yaşanırken bölgemiz halen kar esareti altında. İstiyoruz ki devletimiz biraz destek versin. Bakanlarımız iki ay bizim İller Bankası kesintimizi uygulamazsa, en azından akaryakıt giderimizi ve araçlarımızın bakımını sağlarız'' diye konuştu.

    AA




    Muş´ta kar temizle temizle bitmiyor! Yorumları