Fırtına Köprüsü, Ardeşenlileri tedirgin ediyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-10-2012 (18:56)   Son Mesaj: 04-10-2012 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 382  

    04-10-2012

    Fırtına Köprüsü, Ardeşenlileri tedirgin ediyor

    Fırtına Köprüsü, Ardeşenlileri tedirgin ediyor
    Fırtına Köprüsü, Ardeşenlileri tedirgin ediyor

    Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yıkılan köprü ile aynı tarihlerde inşa edilen Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Köprüsü için teknik inceleme yapılması istendi.

    Çaycuma'da yıkılan köprü ile aynı yıllarda ve aynı teknikle inşa edilen 150 metre uzunluğundaki köprüde en son ne zaman bakım yapıldığı konusunda ise kimsenin bilgi sahibi olmadığı belirtildi.

    Köprünün üzerinde bulunduğu Fırtına Deresi'nin zaman zaman yüksek debi ile akması ve dere yatağından sürekli malzeme alınması Ardeşenlileri tedirgin ediyor. Ardeşen Belediyesi'nin 6 meclis üyesi ortak bir dilekçe hazırlayarak köprüde teknik inceleme yapılması, inceleme sonuçlanana kadar dereden malzeme alınmasının yasaklanması için Ardeşen Kaymakamlığı'na yazılı dilekçe verdi. Dilekçe'de DP, MHP ve CHP'li Belediye Meclis üyelerinin imzaları bulunuyor.

    Konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Saltuk Deniz, dere yatağından malzeme alınmasına biran önce son verilmesi gerektiğini belirterek, "Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesinde dereden malzeme alınması gibi gerekçeler gösterildiği için biz de önlem olarak Ardeşen ilçemizdeki Fırtına Köprüsü için bir teknik heyet kurulmasını, teknik inceleme yapılmasını, teknik heyetin köprünün sağlamlık durumu ile ilgili vereceği rapordan sonra köprüye yakın yerlerden malzeme alınmasının yasaklanmasını istedik." dedi.

    Saltuk Deniz, "Bu dereden ciddi bir malzeme alımı yapılmaktadır. Konuştuğumuz uzmanlar malzeme alımının köprünün ayaklarına zarar verebileceğini söyledi. Bizler konuyla ilgili Ardeşen Kaymakamlığı'na dilekçe vererek teknik raporun hazırlanmasına kadar dereden malzeme alınmasının yasaklanmasını talep ettik. Bir kaza yaşanmadan bu tedbirler alınmalıdır." dedi.

    Fırtına Köprüsü'nün yarım asırlık olduğunu kaydeden Deniz, "Bu köprü 60'lı yıllarda yapıldı. 150 metreden daha uzundur. Yoğun bir trafik taşıyor. Uzun yıllardır herhangi bir bakım yapılmadı. Fırtına Deresi yurdumuzun debisi en yüksek nehirlerinden bir tanesi. Bunun üstüne dereden malzeme alınması büyük ihtimalle köprünün ayaklarına zarar vermiş olabilir." şeklinde konuştu.




    Fırtına Köprüsü, Ardeşenlileri tedirgin ediyor Yorumları