Bir yılda 141 bombacı yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-10-2012 (14:54)   Son Mesaj: 04-10-2012 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    04-10-2012

    Bir yılda 141 bombacı yakalandı

    Bir yılda 141 bombacı yakalandı
    Bir yılda 141 bombacı yakalandı

    Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, son bir yıl içinde eylem hazırlığında olan 141 bombacının yakalandığını açıkladı.

    Kılıçlar, terörle mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun ise en üst seviyede olduğunu vurguladı.

    Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesi'nde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile eski içişleri bakanları, emniyet genel müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

    Törende bir konuşma yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, teşkilatın yasalarla kendisine verilen görevi yine yasaların çizdiği çerçevede yerine getirdiğini söyledi. Personelin insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan Kılıçlar, çalışmalarda vatandaş memnuniyetini dikkate aldıklarını ifade etti.

    Terörle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini kaydeden Kılıçlar, "Bu mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile işbirliği ve koordinasyonumuz en üst seviyededir. Yeni terörle mücadele stratejimiz doğrultusunda teşkilatımızın bölücü terör örgütüne yönelik yürüttüğü başarılı operasyonlarda son bir yılda çok sayıda örgüt mensubuyla birlikte yaklaşık 800 kilogram patlayıcı madde ele geçirilmiş, 141 bombacı yakalanmış, terör örgütünün planladığı ses getirici birçok eylem engellenmiştir. Ayrıca operasyonlarda 19 terörist ölü, 95 yeni katılım örgüt mensubu, kırsala gitme aşamasındayken yakalanmış, 46 eylem aydınlatılmış ve 153 eylem ise engellenmiştir. Yine terörle etkin mücadele kapsamında başta özel hareket birimlerimiz başta olmak üzere personelimizin silah, araç ve gereç teçhizatların modernleşmesine yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir." dedi.

    VALİ MUTLU"DAN "BOMBA" AÇIKLAMASI

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Valiliğin önünde bulunan bomba ile ilgili olarak, "Bu tür eylemlere girişenlerin yaptıklarını yanlarına bırakmadığımızı terör örgütleri de çok iyi biliyor. Bunun da failini kısa süre içerisinde alırız" dedi.

    Yıldız Sarayı"nda incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilerin, sabah Valilik duvarı önüne bırakılan bomba ile ilgili sorularını yanıtladı.

    Valiliğin dış duvarında el yapımı zaman ayarlı bir ses bombasının etkisiz hale getirildiğini belirten Mutlu, "Tabii elimizde bununla ilgili kayıtlar var. bu işin failini çok kısa süre içerisinde alırız. Bu tür eylemlere girişenlerin yaptıklarının yanına bırakmadığımızı terör örgütleri de çok iyi biliyor. Bunun da failini kısa süre içerisinde alırız" dedi.

    Vali Mutlu, son haftada 3 bombanın etkisiz hale getirildiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

    "Terör örgütlerinin fırsat bulabildikleri yerlerde eylemlerini yapabilme arzularını her zaman biliyoruz. Yani bu bugüne mahsus değil, her kaman eylemlilik noktasında ellerinden gelen her şeyi yapmak için gayret sarf ediyorlar. Dolayısıyla fırsat buldukları yerde bu tür basit etkili olmayan çok daha kolay gerçekleştirilebilecek eylemlere yöneliyorlar. Bunlar etkili şeyler değil. Sırada basit düzeneklerle oluşturulabilinen türden patlayıcılar. Netice itibariyle yapılmak istenen şey toplumu huzursuz etmek ve varlıklarını bu şekilde duyurabilmek. Ama bunların varlıklarının fevkalade düşük olduklarını biliyoruz"




    Bir yılda 141 bombacı yakalandı Yorumları