Casus cihazlar iş başında   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-10-2012 (12:58)   Son Mesaj: 04-10-2012 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    04-10-2012

    Casus cihazlar iş başında

    Casus cihazlar iş başında
    Casus cihazlar iş başında

    İstanbul bilişim polisi, ilişkilerinde sorun yaşayan eşler ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu bazı kişilerin casus yazılımla yasal olmayan dinleme yaptıkları bilgisi üzerine harekete geçti.

    13 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda; nafaka vermek istemeyen erkeğin eşini prize yerleştirdiği aygıtla dinlediği ortaya çıktı.

    Yaklaşık 8 ay önce, yasal olmayan yöntemlerle dinleme yapıldığı ihbarı polise ulaştı. Casus yazılım programları, gizli kameralar ve ortam dinleme cihazları gibi aletlerle yapılan uygulamalardan şikayetçi olan yaklaşık 100 mağdur bulunduğu belirlendi. Polis, konuyla ilgili İstanbul, İzmir, Antalya ve Hatay'daki önceden belirlenen adresleri takibe aldı. Bu adreslere yapılan operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

    Aramalarda ele geçirilen cihazlar ise şaşırttı. Polisin verdiği bilgilere göre; el konulanlar arasında gizli kamera bulunan cüzdan, şapka, kravat, saat, anahtarlık, gözlük, priz, cep telefonu, kalem, el feneri ile casus yazılım programları, kayıt cihazları, jammer cihazları, GPS cihazları yer aldı. Cihazlara bakan polis, saatte 9 sayısında, gözlüklerin kenarlarında, cüzdanların içinde, kalemin üst kısmında ve şapkanın ön kısmında gizli kameralar olduğunu tespit edildi.

    CASUS CİHAZLAR, HEDEF ŞAHSA HEDİYE EDİLİYOR

    Polisin tespitlerine göre casus yazılım programı, dinlemenin yapılacağı eşyanın içine yükleniyor. Eşya, dinleme yapılacak kişiye ya hediye ediliyor ya da oturduğu mekana yerleştiriliyor. Casus yazılım programı çalışmaya başladıktan sonra mağdurun yaptığı tüm konuşmalar, mesajlaşmalar ve koordinat bilgileri otomatik olarak merkezi Amerika'da bulunan bir sunucuya kaydediliyor. Bu bilgiler müşteriye ulaştırılıyor.

    Polis, bu yöntemin özellikle ilişkilerinde sorun yaşayan çiftler, iş adamları ve kıskanç sevgililer tarafından tercih edildiğini belirtti. Bazı ticari ilişkilerin de bu yöntemle takip edildiği vurgulandı. Polis, Ankara'da bir evde şüphelendiği bir prizin içinden dinleme düzeneği olduğunu tespit etti. Prizin, boşanma aşamasında olan bir devlet memuru tarafından nafaka vermek istemediği eşini dinlemek için kullandığı belirtildi.

    Öte yandan, şimdiye kadar yapılan araştırmada dinlenen mağdur sayısının 100 olduğu ve bu sayının ilerleyen günlerde artabileceği öğrenildi. Dinlendiğinden habersiz olan mağdurların ve dinlenilenlerin emniyete çağrılarak bilgilerine başvurulacağı ifade edildi.




    Casus cihazlar iş başında Yorumları