Meral Okay son yolculukta   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-10-2012 (12:56)   Son Mesaj: 04-10-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    04-10-2012

    Meral Okay son yolculukta

    Meral Okay son yolculukta
    Meral Okay son yolculukta

    Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay için Bebek Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor. Meral Okay'ın cenazesi evinden alındı. Törene çok sayıda kişi katılıyor.

    Baltalimanı İhsanpaşa Yalısı'nda hayatını kaybeden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay için Bebek Camii"nde tören düzenleniyor. Törene Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları, Seray Sever, Cem Yılmaz çok sayıda sevenleri ve yakınları katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun da çelenk gönderdiği görüldü. Öğle namazına müteakip Meral Okay"ın cenaze namazının kılınması bekleniyor.

    Ünlü senarist, oyuncu Meral Okay'ın cenazesi evinden alındı ve Bebek Camii'ne getirildi.

    Meral Okay, öğle vakti Bebek Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    Meral Okay'ın dostları yavaş yavaş cami avlusuna gelmeye başladı. Sezen Aksu'nun tansiyon problemi nedeniyle henüz törene gelip gelmeyeceğinin belli olmadığı, belki tekneyle Bebek sahiline yanaşacağı ve duaya oradan katılacağı iddia ediliyor.

    VASİYETİ GERÇEKLEŞMEYECEK

    Meray Okay'ın ölümü sevenlerini ve yakınlarını yasa boğarken, Okay'ın vasiyetide duyanları bir haylı şaşırttı. Meral Okay'ın gerçekleşmeyecek o vasiyeti neydi?

    Kansere yenik düşen ünlü senarist Meral Okay, Bebek Camii"nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'da toprağa verilecek. Aslında ünlü senaristin arzusu böyle değildi.

    Verdiği bir röportajda vasiyet niteliğinde nasıl son yolculuğa uğurlanma istediğini aktarmıştı. Ünlü senarist yakılarak küllerinin suya atılmasını hayal etmişti. Söyleşi de aynen şunları aktarmıştı;

    -Aykırı yanlarınız var, öldüğünüzde yakılmak istemeniz gibi mesela...

    Meral Okay : E çünkü suya karışmak istiyorum da ondan.

    -Suyu o kadar çok seviyorsunuz?

    Meral Okay: Çok. Yani küllerimi üç parti halinde nereye savuracaklarını da yakınlarımdan bir iki kişi biliyor. Bir kısmı şu koya, bir kısmı da şuraya gibi...

    -Vasiyet gibi bir şey mi?

    Meral Okay : Evet.. Üstelik yasal olarak hakkınız da var Türkiye'de fakat o yasa kullandırılmıyor. 1946'da çıkmış bu yasa. İstediğinde yakılma hakkın var. Ankara'da fırını bile var.




    Meral Okay son yolculukta Yorumları