Elazığ´da şiddetli rüzgar 6 can aldı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-10-2012 (00:56)   Son Mesaj: 04-10-2012 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    04-10-2012

    Elazığ´da şiddetli rüzgar 6 can aldı

    Elazığ´da şiddetli rüzgar 6 can aldı
    Elazığ´da şiddetli rüzgar 6 can aldı

    Elazığ'nın Maden ilçesinde etkili olan fırtınada işçilerin kaldığı konteyner ve bir traktörün devrilmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.



    Elazığ Valisi Muammer Erol, Maden ilçesinde bir şantiyede meydana gelen hortumda ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini bildirdi.

    Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Erol, olayın saat 18.30'da meydana geldiğini belirterek, ''İnşaat şantiyesine ait konteyner hortum nedeniyle traktöre çarpıyor, bazı araçların üzerinden geçiyor. Konteynerde 12 kişi olduğunu biliyoruz. Bu kişilerden 4'ü olay yerinde hayatını kaybediyor'' diye konuştu.

    Olayda yaralanan 8 kişiden ikisinin hastaneye sevk edilirken vefat ettiği haberini aldıklarını ifade eden Erol, ''Diğer yaralılarımızla ilgili umarız vefat haberi almayız, sağlık haberi alırız inşallah'' dedi.

    Köylerden de evlerde göçük şeklinde ihbarlar geldiğini ancak inceleme sonucunda böyle bir durum olmadığının anlaşıldığını söyleyen Erol, ''Kayıp vatandaşımız yok, maddi hasarımız var. Göçük gibi bir şey yok'' diye konuştu.

    AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay da olay yerinde incelemelerde bulundu.

    Bu arada, olayın ardından yolun kenarındaki dereye 3 aracın düştüğü görüldü.

    6 işçinin kimliği tespit edildi


    Maden ilçesinde bir şantiyede meydana gelen hortumda ölen 6 kişinin kimliği belirlendi.

    İlçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki yol yapım inşaatı şantiyesinde yaşanan hortumda hayatını kaybeden kişilerin, işçiler Çerkez Akyürek, Altan Demirkıran, Abdullah Tekin, Metin Bahçeci, Sibgatula Oğuz ve Emrah Burak olduğu tespit edildi.

    Hastaneye sevk edilirken yaşamını yitiren Oğuz ile Burak'ın cenazesinin Fırat Üniversitesi Hastanesi, olay yerinde ölen diğer 4 işçinin cenazesinin ise Maden Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi.

    Olayda yaralanan 6 kişinin ise Elazığ'daki çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

    Maden ilçesinde bir şantiyede çalışan işçilerin kaldığı konteyner, hortum nedeniyle sürüklenmiş, traktöre çarptıktan sonra bazı araçların da üzerinden geçmişti. Olayda 6 kişi ölmüş, 6 kişi yaralanmıştı.




    Elazığ´da şiddetli rüzgar 6 can aldı Yorumları