Irak´ta 7 Türk işçi serbest bırakıldı!   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-09-2012 (21:54)   Son Mesaj: 04-09-2012 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    04-09-2012

    Irak´ta 7 Türk işçi serbest bırakıldı!

    Irak´ta 7 Türk işçi serbest bırakıldı!
    Irak´ta 7 Türk işçi serbest bırakıldı!

    AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Irak’ın Kerbela kentinde gözaltına alınan 24 Türk işçisinden 7’sinin serbest kaldığını duyurdu. Bakır, 17 işçinin ise bir ay sonra serbest bırakılacağını söyledi.

    Milletvekili Prof. Dr. Gündeş Bakır, 17 işçinin 1 aydan daha da önce serbest bırakılmaları için Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği avukatları aracılığıyla hukuki girişimlerini sürdürdüğünü belirtti. Bakır, işçilerin en kısa surede ailelerine kavuşabilmeleri için 2 aydır çalıştıklarını dile getirdi.

    Kayseri'nin Talas ilçesinden Irak'a çalışmaya giden, ancak Kerbela'da tutuklanan 24 işçinin aileleri, 2 aydır tutuklu yakınları ile ilgili ikinci kez haber aldılar. Taşeron firma aracılığıyla Kerbela"ya giden işçiler, oturma izinleri olmadığı gerekçesiyle tutuklanmışlardı.

    Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, iki aydır tutuklu bulunan işçilerin serbest bırakılması için Türkiye"nin Irak Büyükelçiliği ve Irak'ın Ankara Büyükelçiliği nezdinde girişimlerde bulunduklarını anlattı. Bakır, atılan diplomatik adımlar sayesinde hukuki sürecin hızlandırılarak, işçilerle ilgili mahkemenin yapıldığını belirtti. Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, mahkeme sonucunda 7 işçinin serbest kaldığını ve 17 işçiye 3 ay hapis cezası verildiğini ifade etti.

    Para cezası verilmeyen işçilerin, daha önce 2 ay tutuklu kaldıkları göz önünde bulundurularak 1 ay daha tutuklu kalacağı yönünde bilgi alındığını anlatan Bakır, "İşçilerimizin bir ay daha tutuklu bulunmamaları için mahkeme kararı ile ilgili temyiz işlemlerinde bulunuldu. Daha erken serbest kalmalarını sağlamak istiyoruz. Bütün işçilerimizin genel durumlarının iyi olduğu bilgisini aldık. Kısa zamanda işçilerimiz ailelerine kavuşacaktır. Bu sonuca, Bağdat büyükelçimizle de tam bir işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışarak ulaşılmıştır." dedi.




    Irak´ta 7 Türk işçi serbest bırakıldı! Yorumları