MHP Bilecik İl Başkanı tutuklandı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-09-2012 (18:57)   Son Mesaj: 04-09-2012 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    04-09-2012

    MHP Bilecik İl Başkanı tutuklandı

    MHP Bilecik İl Başkanı tutuklandı
    MHP Bilecik İl Başkanı tutuklandı

    MHP Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin, 2005 yılında Bozüyük'te bulunan mühimmatta parmak izi olduğu gerekçesi ile 2 yıl hapse mahkum edildi. Tekin, cezaevine yakınları ve sevenleri tarafından uğurlandı.

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 2005 yılında bir torba içinde mühimmat bulunmuş ve yapılan araştırmada mühimmat üzerindeki bantlarda dönemin Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Tekin'in parmak izi çıkmıştı. Bu davadan yargılanan Tekin, 2 yıl hapse mahkum edildi. Kararın Yargıtay tarafından onanması üzerine Tekin, cezasını çekmek üzere bugün Bilecik E Tipi Kapalı Cezaevi'ne girdi.

    Yakınları ve çok sayıda partili tarafından cezaevine uğurlanan Tekin, "Bizim için önemli olan milletin vicdanındaki karar ve tarihin bizim için verdiği hükümdür. Mahkemenin kararı benim için bu açıdan hiç de önemli değil, ben milletin vicdanında beraat etmişim" dedi.

    Yaklaşık 500 kişi ile birlikte Bilecik Adliyesi'ne giden Mesut Tekin, daha sonra polis tarafından Bilecik E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. Cezaevi önünde çok sayıda vatandaş ve ailesi vedalaşmak için toplandı. Kalabalık çok olduğu için polis vedalaşmaya izin vermedi. Tekin, apar topar cezaevine sokulurken, eşi ve çocukları ile bile vedalaşamaması tepki topladı. MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, daha önce polisle görüşüp müsaade istediklerini söyleyerek, "Polisten rica ettik, yakınlarıyla vedalaşsın diye. Burada kaçak yok. Yapılan ayıp. Birçok insan geldi. Ben de vedalaşamadım. Ailesi bile vedalaşamadı. Ayıp denen bir şey var" dedi.

    Yakınları ise, Türk bayrağı açarak, "Bu bayrağı açacağımız yerde PKK bayrağı açsaydık polisler böyle kaçırmazdı" diyerek tepkilerini dile getirdi.

    Cezaevi önüne gelen Eşi Pınar Tekin ve çocukları Burak ve Beyza da babası ile vedalaşmadı.




    MHP Bilecik İl Başkanı tutuklandı Yorumları