Sağlık Bakanlığı önünde kefenli protesto   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-09-2012 (16:57)   Son Mesaj: 04-09-2012 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 346  

    04-09-2012

    Sağlık Bakanlığı önünde kefenli protesto

    Sağlık Bakanlığı önünde kefenli protesto
    Sağlık Bakanlığı önünde kefenli protesto

    Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, Sağlık Bakanlığı tarafından 600’e yakın memurun İl Sağlık Müdürlüğü’ne tayin edilmesini bakanlık önünde kefenle kaldırıma yatarak protesto etti.

    Bakanlık önünde toplanan Türk Sağlık-Sen üyeleri, "Bir gecede 600 kişi sürgün", "Emekliye sürgün", "Adaletin bu mu sayın bakan" dövizleri taşıdı. Bakanlığın vefat edenleri dahi tayin ettiğini belirten bazı eylemciler, kefen giyerek yere yattı. Bazı eylemciler de kefenle yere yatanların başında, "Karşıyaka Mezarlığı'ndan sağlık müdürlüğüne tayin edilmiştir" dövizi açtı. "Bakan uyuma çalışanına sahip çık" sloganları atan grup adına açıklamayı Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptı.

    Kamu kurumlarında çalışanların görev yerinin değiştirilmesi için haklı sebepler olması gerektiğini söyleyen Kahveci, bir çalışanın görev yerinin değiştirilmesinin çalışma hayatının tümden değişmesi anlamına geldiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı"nın çalışanlar için bu zor durumu bir günde 600"e yakın memura uyguladığını belirten Önder Kahveci, "600"e yakın memura yeni görev yerleri tebliğ edilmiş, pazartesi de gidip göreve başlayacaksınız denilmiştir. Çalışanların bakanlıkla ilişiğinin kesilmesinde yeni teşkilat yapısı bahane edilmiştir. Bakanlığa bağlı birimlerin ve kurumların merkezlerinde daha az personelle çalışacağı ifade edilmiştir. Personel fazlalığı olduğu dile getirilmiştir." dedi.

    Yapılan uygulamanın hakla hukukla bağdaşmadığını ifade eden Kahveci, tayinlerde gönüllülüğün esas alınması gerektiğini ifade etti. Bu yanlışın illerdeki taşra teşkilatlarında tekrarlanmaması ve çalışların mağdur edilmemesini beklediklerini dile getiren Sağlık-Sen Başkanı, bakanlığı bu yanlıştan dönmeye davet etti.




    Sağlık Bakanlığı önünde kefenli protesto Yorumları