Turgut Özal Erzurum´da anılacak   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-09-2012 (16:58)   Son Mesaj: 04-09-2012 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    04-09-2012

    Turgut Özal Erzurum´da anılacak

    Turgut Özal Erzurum´da anılacak
    Turgut Özal Erzurum´da anılacak

    Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 19. yıl dönümünde Erzurum'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

    Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, anma etkinlikleri ile alakalı bilgi verdi. Demirel, bu yıl anma etkinlikleri için Erzurum"u seçtiklerini, Ulu Cami"de mevlit okutulacağını ve Atatürk Üniversitesi"nde sempozyum düzenleneceğini kaydetti.

    Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, Turgut Özal için her yıl Türkiye"nin farklı bir şehrinde anma töreni düzenlemek istediklerini belirtti. Ankara ve İstanbul dışında 2011"de ilk kez Malatya"da anma programı yaptıklarını hatırlatan Demirel, Özal"ın sevenleri için bu yıl Erzurum"un buluşma adresi olacağını kaydetti. Galip Demirel, Erzurum"un manevi bir havası olduğunu, birçok alim insan yetiştirdiğine dikkat çekerek, "Anma programının düzenleneceği 4. il olan Erzurum halkının, vefasıyla tarihi bir gün yaşatacağını düşünüyoruz. Bu programa Türkiye"nin dört bir yanından vatandaşların teşrif etmesini beliyoruz. 2011'deki anma programında 10 binden fazla hatim okundu. Anadolu insanının anma programına katacağı çok şey olduğunu düşünüyoruz. Okuduğumuz hatimleri hem merhum Özal"ın ruhuna, hem de tüm şehit ve gazilerimize hediye edeceğiz." dedi.




    Turgut Özal Erzurum´da anılacak Yorumları