Gökırmak istinat duvarını yıktı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-08-2012 (15:57)   Son Mesaj: 04-08-2012 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    04-08-2012

    Gökırmak istinat duvarını yıktı

    Gökırmak istinat duvarını yıktı
    Gökırmak istinat duvarını yıktı

    Kızılırmak'ın en büyük kollarından biri olan Gökırmak, kar sularının erimesi nedeniyle debisi yükselince itfaiye su dolum tesisine ait istinat duvarını yıktı.

    Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeni ile kar sularının hızla eridiği Kastamonu Taşköprü'de Kızılırmak'ın en büyük kollarından biri olan Gökırmak'ta su seviyesi yükseldi. Oluşan sel suları ilçe yakınlarındaki itfaiye su dolum merkezinin istinat duvarını yıktı. Azgın suların bölgenin en büyük barajı olma özelliğine sahip Karadere barajının olası bir su taşkınına mahal vermemek adına kapaklarının açılmasından kaynaklandığı ve Gökırmak'ın debisinin bu sebeple yükselmiş olabileceği belirtildi.

    Yaklaşık 30 metrelik istinat duvarını yıkan sel sularıyla mücadele sürüyor. Taşköprü Belediyesi ekipleri yıkılan istinat duvarı çevresinde geçici güçlendirme çalışmaları yaptı.

    Taşköprü Belediye Başkanvekili Tayfur Mumcu olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Mumcu, yaptığı açıklamada "Karadere barajı kapaklarının kontrollü bir şekilde açılması Gökırmak'ın debisini yükseltti bu sebeple itfaiye su dolum merkezimizin istinat duvarını yıkmış durumda ekiplerimiz geçici güçlendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor" dedi.

    Taşköprü Belediyesi ekipleri azgın sel suları nedeni ile oluşabilecek olası bir yıkıma karşı alarm durumuna geçti.




    Gökırmak istinat duvarını yıktı Yorumları