Binlerce kişinin açlığına çare oldular   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-08-2012 (13:58)   Son Mesaj: 04-08-2012 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    04-08-2012

    Binlerce kişinin açlığına çare oldular

    Binlerce kişinin açlığına çare oldular
    Binlerce kişinin açlığına çare oldular

    Türk dernekleri, her gün binlerce kişinin yemek ihtiyacını karşılarken, halkın sağlık sorunları ile de ilgileniyor.



    Emrah Yaşar'ın haberi

    İç savaşın ardından Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gelen gönüllü Türk dernekleri, her gün binlerce kişinin yemek ihtiyacını karşılarken, halkın sağlık sorunları ile de ilgileniyor.

    Kimse Yok Mu Derneği Mogadişu yetkilisi Lütfullah Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 ay önce Türkiye'den Somali'ye umut olmak için yola çıktıklarını belirterek, bugün ülkede gönüllü Türk dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin yardımlarıyla binlerce kişinin her gün sıcak yemeklerinin verildiğini ve sağlık sorunlarıyla ilgilenildiğini kaydetti.

    Türk yardım kuruluşlarının Somali'de aç insan kalmayana kadar çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

    ''Türk insanın yardımseverliği ile Somali'de yaşayan insanlara umut olduk. Artık bu ülkede çocuklar açlıktan ölmüyor. İnsanlar istedikleri gibi tedavi oluyor. Bunu Türk yardımseverleri ve sivil toplum örgütleri başardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye gelmesinin ardından ülkenin adeta kaderi değişti. Ülke insanı çocuklarına Türk isimlerinin yanı sıra 'Recep, Tayyip, Erdoğan, İstanbul' isimleri vererek teşekkürlerini sunuyorlar. Gittiğimiz kamplarda ve ülke genelinde Türklere olan sevgi, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar güzel bir duygu. Türkiye ve Türk insanı Somali'nin kaderini değiştirdi. Artık çocuklar ölmeyecek, anneler ağlamayacak.''




    Binlerce kişinin açlığına çare oldular Yorumları