Nisanda 8 metreyi bulan karla mücadele   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-08-2012 (11:57)   Son Mesaj: 04-08-2012 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    04-08-2012

    Nisanda 8 metreyi bulan karla mücadele

    Nisanda 8 metreyi bulan karla mücadele
    Nisanda 8 metreyi bulan karla mücadele

    Van'ın Bahçesaray ilçesinin Çatak üzerinden bağlantısını sağlayan ve yer yer 8 metreyi bulan karayolunda nisan ayında karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

    Van-Bahçesaray karayolu yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle 2,5 aydan bu yana ulaşıma kapalı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar yağışının durmasıyla yolu ulaşıma açmak için 15 gün önce başlattıkları çalışmalarına devam ediyor.

    Çığ ve tipi sebebiyle kar kalınlığının yer yer 8 metreyi bulduğu 2 bin 985 rakımlı Karapet Geçidi'nde 14 kişiden oluşan karla mücadele ekibi 2 dozer, 2 grayder, 2 kepçe ve bir kar savurma aracıyla zor koşullar altında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Şantiye Şefi Davut Gezer, Karapet Geçidi'ni bu kış tam 7 kez açtıklarını ancak her seferinde yeni kar yağışı ve tipi sebebiyle kapandığını söyledi.

    Gezer, ''Antalya ve Mersin gibi illerde vatandaşlar denize girip piknik yapıyor. Bizler burada karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bu yolda 20 yıldır karla mücadele ediyorum. Geçmiş yıllarda yol açma çalışmasına katılan 3 arkadaşımız çığ düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti'' dedi.

    Çatak bağlantılı karayolunun kapalı olduğu dönemlerde ilçe halkının, Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden sağlanan yolu kullandıkları bildirildi.




    Nisanda 8 metreyi bulan karla mücadele Yorumları