Vali rest çekti: Hikaye istemiyoruz   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-07-2012 (22:54)   Son Mesaj: 04-07-2012 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    04-07-2012

    Vali rest çekti: Hikaye istemiyoruz

    Vali rest çekti: Hikaye istemiyoruz
    Vali rest çekti: Hikaye istemiyoruz

    Kars Valisi Kara, koordinasyon kurulu toplantısında, kurul üyelerine seslenerek, fiziki gerçekleşmeler olmadan hikâye dinliyor gibi olduklarını söyledi.

    Kars Valisi Ahmet Kara, 2012 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısının yapıldığı Gazi Kars toplantı salonunda kurul üyelerine kendileri için en önemli olan hususun sunulan projelerde fiziki gerçekleşmeler olduğunu bu toplantıdan sonra bir araya gelişlerinde fiziki gerçekleşme raporlarını da istediğini söyledi.

    Fiziki gerçekleşme olmadan hikaye dinliyor gibi olduklarını belirten Vali Kara, "İşte bir iş başlarsa şöyle olacak, olursa şöyle yapacağız, gelen yıl şu kadarı bitecektir deniliyor. Ama şu anda hangi aşamadadır ve o iş nerededir? Yüzde kaçtadır? Nakdi olarak veriyorsunuz ve genelde fiziki olarak vermiyorsunuz. Bir dahaki toplantıdan itibaren, hem nakdi gerçekleşme hem de fiziki gerçekleşmeleri istiyorum. Bazen öğle oluyor ki nakdi gerçekleşme yüzde yüz bitiyor. Ama iş yüzde ellide kalıyor, aksilikler çıkabiliyor ve bazen fiziki gerçekleşme nakdi gerçekleşmeden sonraya sapa biliyor. O açıdan bizim için en önemli olan fiziki gerçekleşmedir. Raporlarınızda bundan sonra fiziki gerçekleşmeleri de gönderirseniz bize memnun olacağım."dedi.

    VALİ KARA, SU ARITMA TESİSİNİ KİM YAPIYOR

    Kars Valisi Ahmet Kara, il koordinasyon kurlu toplantısında, basında kah belediye, kahsa DSİ yapıyor, diye yer alan su arıtma tesisinin kim tarafından yapıldığını muhataplarına sordu.

    DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk kurula sunumunu yaparken araya giren Vali Kara, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Aslanoğlu"na da dönerek, "Şimdi Bayram paşa ve Bülbül deresinde yürütülen çalışmaları belediye başkan yardımcımız biz yapıyoruz diyor. DSİ olarak sizde biz yapıyoruz diyorsunuz. Koordineli çalışıyoruz diyorsunuz o ne demek 2 tane dozer belediye 3 tane DSİ"mi veriyor. Ben onu merak ediyorum, kim yapıyor, onu bir bilelim." diye hesap sordu.

    Bunun üzerine DSİ Bölge Müdürü Çelenk, bu ve buna benzer birçok konularda belediye ile ortak çalıştıklarını dile getirerek, "Biz belediyemiz ile müşterek çalışmalar yürütüyoruz. Burada işin hızlandırılması önemli belediyede işin hızlandırılması konusunda bize destek veriyor. Kars belediyemiz gibi tüm belediyelerden destek bekliyoruz." dedi.

    Tekrar araya giren Vali Kara, madem Kars Barajı sorun olmadan devam ediyor. Bu Çamçavuş köyü ile Boğaz köyünün yerleşim yeri tespiti biraz aksamadan yürürse sevinirim aksayan bir yönü olursa haberim olsun dedi.




    Vali rest çekti: Hikaye istemiyoruz Yorumları