Obama´dan Hamaney´e gizli mesaj   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-07-2012 (20:54)   Son Mesaj: 04-07-2012 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    04-07-2012

    Obama´dan Hamaney´e gizli mesaj

    Obama´dan Hamaney´e gizli mesaj
    Obama´dan Hamaney´e gizli mesaj

    ABD Başkanı Obama’nın, İran ile yaşanan nükleer kriz nedeniyle Erdoğan aracılığıyla İran’ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney’e mesaj gönderdiğini iddia edildi.

    Washington Post gazetesi haberinde, ABD Başkanı Bracak Obama'nın, İran'ın sivil amaçlarla yürüttüğü nükleer programını kabul edebileceğini, ancak Hamaney'in öncelikle İran'da nükleer silah geliştirilmediğine dair kendi açıklamalarını teyit etmesi gerektiğini söylediğine yer verdi.

    Zira Hamaney, şubat ayında devlet televizyonundan yaptığı konuşmada nükleer silah bulundurmanın ağır bir suç olduğunu ve bu silahların üretilmesinin zararlı ve yokedici etkileri olduğunu düşündükleri için, İran'ın nükleer silah üretmeyeceğini belirtmişti.

    ABD Başkanı Obama'nın, uranyum geliştirme çalışmalarını sivil amaçlara yönelik nükleer program kapsamında görüp görmediğine ise gazetenin haberinde açıklık getirilmedi. Washington Post gazetesi, gizli mesajın Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığı ile iletildiğini iddia etti.

    Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı ile Seul'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde bir araya gelmiş, ardından Tahran'a iki günlük bir ziyaretle Hamaney ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya gelmişti.

    Washington Post haberinde, İran ile gelecek hafta yapılacak görüşmelerin nerede yapılacağı konusundaki anlaşmazlığa da yer verdi. Gazete, görüşmelerin İstanbul'da yapılması yönündeki önerinin Tahran yönetimi tarafından kabul edilmediğini ve İran tarafının görüşmelerin Irak ya da Çin'de yapılmasını istediklerini yazdı. Haberde ayrıca, bu isteğin Washington yönetimi tarafından, İran'ın görüşmeler konusunda kararlı olmadığı şeklinde yorumlandığı belirtildi.

    Almanyanın Sesi




    Obama´dan Hamaney´e gizli mesaj Yorumları