Okul müdürüne otomatik kapı cezası   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-07-2012 (19:57)   Son Mesaj: 04-07-2012 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    04-07-2012

    Okul müdürüne otomatik kapı cezası

    Okul müdürüne otomatik kapı cezası
    Okul müdürüne otomatik kapı cezası

    İzmir'de lise öğrencisi Anıl Erden'in okulun kapısına sıkışarak hayatını kaybettiği olayla ilgili görülen davada, okul müdürü 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Bornova ilçesinde 3 Haziran 2010 günü Seyit Şamlı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Anıl Erden (17), derse yetişmek isterken başının okulun girişindeki otomatik kapıya sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucu, okulun eski müdürü Hüseyin Toptaş ve okul memurlarından Niyazi Öztürk hakkında, 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    İzmir 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan eski okul Müdürü Hüseyin Toptaş ve Niyazi Öztürk ile Anıl Erden'in annesi Ayşe ve babası Doğan Erden ile avukatlar katıldı. Mahkeme, emekliye ayrılan eski müdür Hüseyin Toptaş'ın, taksirle ve asli kusurlu olarak bir kişinin ölümüne neden olduğu kanaatine vararak önce 3 yıl hapis verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle ceza 2 yıl 6 ay hapse, ardından 1'er ay arayla 24 eşit taksitle ödemek üzere 18 bin 200 lira para cezasına çevrildi. Emekliye ayrılan Hüseyin Toptaş'ın taksitlerden birini zamanında ödememesi halinde, kalan kısmının tamamının alınmasına ve ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrilmesine, memur Niyazi Öztürk'ün ise beraatine karar verildi.




    Okul müdürüne otomatik kapı cezası Yorumları