Suriye´deki olaylara ´tabutlu´ protesto   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-07-2012 (18:58)   Son Mesaj: 04-07-2012 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    04-07-2012

    Suriye´deki olaylara ´tabutlu´ protesto

    Suriye´deki olaylara ´tabutlu´ protesto
    Suriye´deki olaylara ´tabutlu´ protesto

    İzmir Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri, Suriye'de yaşanan olayları ve Beşşar Esed yönetimini protesto amacıyla temsili tabutlarla yürüyüş düzenleyip, gıyabi cenaze namazı kıldı.

    Tarihi Basmane Gar'ı önünde toplanan çeşitli derneklerin oluşturduğu platform üyeleri, Beşşar Esed yönetimini ve Suriye'deki olayları protesto eden pankartlar açtı.

    Esed aleyhine sloganlar atan grup, olaylarda yaşamını yitiren muhalifler için temsili tabutlar taşıyarak, Fevzipaşa Bulvarı'ndan Konak Meydanı'na yürüdü. Grup, Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi önünde öğle namazının ardından Suriye'deki olaylarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

    Protesto eyleminde telefon bağlantısı kurulan Suriye Ulusal Meclisi Türkiye Temsilcisi Halit Hoca da katılımcılara son gelişmeler hakkında bilgi sunarak, gruba kendilerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

    Grup adına açıklama yapan Halit Çelik ise Suriye'de yarım asra yakın süredir olağanüstü halin devam ettiğini, muhalif hiçbir örgütlenmeye izin verilmediğini, camilerin, eğitim kurumlarının ve basının sıkı denetim altında tutulduğunu söyledi.

    Esed yönetiminin, halkın özgürlük taleplerine karşı acımasızca sert müdahaleler uyguladığını, şehirlerin ağır silahlarla bombalandığını, sivillerin katledildiğini belirten Çelik, şunları söyledi:

    ''Esed ve Baas diktasının halka tankıyla, topuyla savaş açan, her türlü işkence ve katliamı meşru sayan politikalarını, hiçbir İslam ülkesi meşru göremez. Bugüne kadar çok etkisiz kalan İslam Konferansı Örgütü'nün kanın durdurulmasında daha aktif rol almasını bekliyoruz. İnsanlık dışı muamelelere ve katliamlara maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, yaşadıkları bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın ve insan olmamızın bir gereğidir.''

    Grup, açıklamanın ardından dağıldı.




    Suriye´deki olaylara ´tabutlu´ protesto Yorumları