Başbakan Yardımcısı Arınç Alanya´da   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-07-2012 (12:56)   Son Mesaj: 04-07-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 366  

    04-07-2012

    Başbakan Yardımcısı Arınç Alanya´da

    Başbakan Yardımcısı Arınç Alanya´da
    Başbakan Yardımcısı Arınç Alanya´da

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği ile Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

    Bülent Arınç, kendisini geleneksel ''Alanya şalvarı'' giyerek dernek binası önünde bekleyen üyelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Dernek üyeleriyle kahvaltı yapan Arınç'a Dernek Başkanı Ömer Göker tarafından plaket sunuldu.

    Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra Alanya Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezde kendisini karşılayan 13 yaşındaki bedensel engelli Can Ücel isimli çocukla sohbet eden Arınç, Ücel'in tekerlekli sandalyesini iterek içeri kadar götürdü.

    Merkezdeki bilgisayar sınıfını inceleyen Arınç, geçirdiği trafik kazası nedeniyle 2 kolu olmayan Ali Koca isimli çocukla bir süre sohbet etti. Arınç, ''Kol nakli olmayı bekliyorum'' diyen Koca'ya, ''İnşallah olursun. Sağlıkta büyük başarılar elde ediyoruz. Umarım sen de kol nakli olursun'' dedi.

    Arınç, oyun odasındaki zihinsel engelli çocuklarla da sohbet etti. Meliha Çancı isimli çocuğun yaptığı resimleri inceleyen Arınç, ''Güneş çizdi. Umarım güneşli günler göreceğiz'' diyen Meliha'nın annesi Hürriyet Çancı'ya, ''Güzel günler göreceğiz güneşli günler'' dedi.

    Başbakan Yardımcısı Arınç'a, merkezin toplantı salonunda merkez ve engellilerin kullandığı cihazlarla ilgili brifing verildi. Brifingin ardından Patika Engelsiz Yaşam Gönülleri Derneği Başkanı Levent Benal tarafından Arınç'a plaket sunuldu.




    Başbakan Yardımcısı Arınç Alanya´da Yorumları