12 Eylül mağdurları işkenceyi anlattı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-07-2012 (01:54)   Son Mesaj: 04-07-2012 (01:54)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    04-07-2012

    12 Eylül mağdurları işkenceyi anlattı

    12 Eylül mağdurları işkenceyi anlattı
    12 Eylül mağdurları işkenceyi anlattı

    Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül davasına müdahil olan dönemin mağdurları yaşadıkları işkenceyi İskele Sancak'ta dile getirdiler.

    Kanal 7'de Erhan Çelik'in sunduğu İskele Sancak programında12 Eylül davası ve 12 Eylül döneminde yaşanan işkenceler konuklarla tartışıldı.

    Programın konukları MHP kurucu üyesi Yılma Durak ve işkence mağduru öğretmen Nuri Sınır oldu.

    Program konuklarından Nuri Sınır, marş ezberletilmesinin işkenceye dönüştürüldüğünü ve Diyarbakır cezaevindeki işkenceleri anlatırken dışkı yedirmeden el lambaları ile makat muayenesinden mahkumların birbirinin makatına jop sokturulmasına kadar yaşadıklarını anlattı.

    Nuri Sınır, Güneydoğu'da yaşananlardan birilerinin rant elde ettiğini, bu ranttan hem bazı Türklerin hem bazı Kürtlerin de faydalandığını, dağın başındaki kişiye uçakla yiyecek götürüldüğünü, buna karşın dağların bombalanmasının devlete maliyetinin hesaplanmayacak kadar çok olduğunu dile getirdi.

    Nuri Sınır, dağda karda kışda hiçbir anne babanın çocuğunun dağda kalmasını istemeyeceğini belirterek eğer hakkaniyetli bir yönetim olması halinde Güneydeki Kürtlerin bile Türkiye'yi isteyebileceğini söyledi.

    Yılma Durak, bu olayın bir planın parçası olduğunu, Türk'ün Türk'e Kürt'ün Kürt'e düşman edildiğini, getirilen yasaklar yüzünden Türkiye'nin bu acıları yaşadığını söyledi.




    12 Eylül mağdurları işkenceyi anlattı Yorumları