Gül, Kocaeli´de hayırseverlere plaket verdi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-06-2012 (22:55)   Son Mesaj: 04-06-2012 (22:55)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    04-06-2012

    Gül, Kocaeli´de hayırseverlere plaket verdi

    Gül, Kocaeli´de hayırseverlere plaket verdi
    Gül, Kocaeli´de hayırseverlere plaket verdi

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli'de eğitime destek veren hayırseverlere plaket verdi.

    Antikkapı'da düzenlenen yemeğe, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, okul yaptıran hayırsever işadamları ve şehit aileleri katıldı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yemekte Kocaeli'de okul yaptıran hayırseverlere plaket verdi. Gül ayrıca iki yıl önce Elazığ'da şehit düşen er Selçuk Gökdağ'ın babası Kemal Gökdağ'a Devlet Övünç Madalyası verdi.

    Gül, plaket takdimin ardından yaptığı konuşmada, bugün sabahtan itibaren Kocaeli' de olduğunu belirterek, "Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kocaeli bildiğim bir il. Cumhurbaşkanı olarak ilk geliyorum. Bugün gördüklerimden çok gurur duydum. Kocaeli zaten Türkiye'nin en önde gelen illerinden. Türkiye'nin en büyük sanayi kenti. Böyle bir şehirde kim gelir de iş yapmak istemez." dedi.

    Kocaeli'de dayanışma ve iş birliği gördüğünü kaydeden Gül, konuşmasına şöyle devam etti: "İş birliği yoksa o belli olur. Kurumlar arası işbirliği işadamları ve ileri gelen iş adamları vali belediye başkanları. Bunları saysanız bir elin parmakları kadardır. Bazı illerde bir çatışma bazılarında dayanışma olur. Buradaki başarılarda bu dayanışmanın katkısı vardır. Kocaeli'de elde edilen neticeler sadece ilde kalmıyor. Türkiye ekononomisinin yüzde 10'unu karşılayan bir il. Gözbebeğimiz gibi bakmamız gereken bir ilimiz. Bu ilde iki tane üniversite var. Üniversitenin eski halini biliyorum. Bugün çok güzel bir kampüs gördüm. Bir taraftan sanayi bir taraftan eğitim kurumları ve şehirin cazibesi biraraya geldi."

    "Biraz önce hayırseverlerin yaptığı katkılara sevindik." diyen Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Herkes kanuni sorumluluklarını yerine getiriyor. Bu yapılanlar gönüllü yapılanlardır. Bunun Kocaeli'de böyle olduğunu bilmiyordum. Sizin yaptıklarınızı taktir ediyoruz. Burada verdiklerimiz sembolik değerde. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Son olarak şunu söylemek istiyorum, şehit aileleri bu vatan için evlatlarını verdi, onlara tekrar şükranlarımı sunuyorum."




    Gül, Kocaeli´de hayırseverlere plaket verdi Yorumları