Bilge Köyü yetimlerini İHH unutmadı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-06-2012 (22:59)   Son Mesaj: 04-06-2012 (22:59)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    04-06-2012

    Bilge Köyü yetimlerini İHH unutmadı

    Bilge Köyü yetimlerini İHH unutmadı
    Bilge Köyü yetimlerini İHH unutmadı

    2009 yılında Mardin'in Bilge Köyü'nde yaşanan katliamda yakınlarını kaybeden çocukları İHH unutmadı, 88 çocuğa çeşitli yardımlarda bulundu.

    2009 yılında gerçekleşen vahşi bir katliam sonucu yakınlarını kaybeden çocuklara olayın hemen ardından ulaşarak sahip çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı"nın partner kuruluşu Kayseri İnsani Yardım Derneği yetkilileri Mardin Bilge Köyü"nü ziyaret ederek yetimlerle kucaklaştı.

    İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Anadolu"da gerçekleşen projelerden biri de kardeş şehir uygulamasıyla iller arasında dayanışmayı güçlendirmek ve karşılıklı ziyaretler aracılığıyla yapılan yetim çalışmalarını gözlemleme ve istişare imkanı oluşturmaktı.

    Projeye katılan iller belirledikleri kardeş illere ziyaretler gerçekleştirerek yetim çalışmalarını yerinde gözlemledi ve yetimlerle bir araya geldi.

    Kayseri İnsani Yardım Derneği yetkilileri, kardeş il olarak belirlediği Mardin"de Bilge Köyü yetimlerini ziyaret ederek köyde bulunan toplam 88 yetim çocuğa kıyafet ve ayakkabı aldı.

    Ardından Mardin Valiliği Sosyal Yardımlaşma Başkanlığı"nın yine yetimler için düzenlediği gezi ile Mardin"in tarihi yerlerini gezen yetimler, İHH yetkilileri, gönüllüler ve destekçi aileleriyle birlikte yemek yedi ve hoşça vakit geçirdikleri bir gün geçirdiler.




    Bilge Köyü yetimlerini İHH unutmadı Yorumları