AK Partili vekilden Bandırma´ya il sözü   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-06-2012 (21:57)   Son Mesaj: 04-06-2012 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    04-06-2012

    AK Partili vekilden Bandırma´ya il sözü

    AK Partili vekilden Bandırma´ya il sözü
    AK Partili vekilden Bandırma´ya il sözü

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, ''Türkiye'de ilçelerin yeniden il yapılması gündeme gelirse, ilk il yapılacak ilçe Bandırma'dır'' dedi.

    Uğur ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı'nın ardından AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

    Burada açıklamada bulunan Uğur, Bandırma'nın Güney Marmara'nın başkenti ve Balıkesir'in Bandırma ile bir bütün olduğunu söyledi.

    Balıkesir'i, vatandaşlara daha iyi hizmet sunulabilmesi amacıyla büyükşehir statüsüne kavuşturacaklarını vurgulayan Uğur, ''İstanbul ve Kocaeli, tüm il sınırlarını kapsayacak şekilde büyükşehir konumunda bulunuyor. Ancak Balıkesir için bu konuda nasıl bir statü izleneceği belli değil. Türkiye'de ilçelerin yeniden il yapılması gündeme gelirse, ilk il yapılacak ilçe Bandırma'dır'' dedi.

    Teşvik Yasası hakkında da bilgi veren Uğur, Balıkesir'in üçüncü bölgede yer aldığını hatırlatarak, ''Ancak Organize Sanayi Bölgelerine yapılacak yatırımlara yönelecek girişimciler, dördüncü bölge teşvikinden yararlanacaktır'' diye konuştu.

    Edip Uğur, 12 Eylül davasına müdahil olmak isteyenlerin sayısının 500'ü geçtiğine işaret ederek, ''Bize, '12 Eylül'ü yargılayamazsınız' diyenlere en güzel cevabı böylece veriyoruz'' ifadesini kullandı. Uğur, bu şekilde iktidarın muktedir olduğunu ve zorunlu eğitimi 12 yıla yükselten yasanın yürürlüğe girmesiyle 28 Şubat'ın son izlerinin de silindiğini belirtti.

    Demokrasi açığını kapattıklarını, terörün önlenmesi konusunda da tüm devlet birimlerinin uyum içinde çalıştıklarını dile getiren Uğur, Balıkesir'e yapılan devlet yatırımlarının da sürdüğüne dikkati çekti. Son dönemde yalnız DSİ'nin bölgeye 800 milyon liralık yatırım yaptığını ifade eden Uğur, ''1000 Günde, 1000 Gölet'' projesi kapsamında, Balıkesir'e 60 gölet daha inşa edileceğini bildirdi.

    Eti Maden İşletmeleri'nin bor madeninden 2011 yılında elde ettiği karın, amortisman düşünce 850 milyon lira olduğuna değinen Uğur, ''Bu koşullarda borları satmamız düşünülür mü?'' diye sordu.

    Milletvekili Öztaylan ise Balıkesir'in büyükşehir yapılması durumunda Bandırma'nın il olmasının yolunun tıkanmayacağını ifade etti.




    AK Partili vekilden Bandırma´ya il sözü Yorumları