Şimşek, Ş.Urfa´da şehit ailelerini ziyaret etti   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-06-2012 (19:54)   Son Mesaj: 04-06-2012 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    04-06-2012

    Şimşek, Ş.Urfa´da şehit ailelerini ziyaret etti

    Şimşek, Ş.Urfa´da şehit ailelerini ziyaret etti
    Şimşek, Ş.Urfa´da şehit ailelerini ziyaret etti

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa'da polis teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

    Bakan Şimşek, polis evinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, şehit yakınları ve polislerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

    Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Şimşek, ''Çok şükür ülkemiz son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Ülkemiz gerek kendi bölgesinde, gerek dünyada hakikaten artık çok daha saygın, önemli bir ekonomik, siyasi aktör haline geldi. Bunda hepinizin çabası var, hepinizin özverisi var. Onun için Allah tekrar hepinizden razı olsun. İnşallah hep birlikte gerek Urfa'da gerek memleketin her tarafında hep beraber daha ileriye götüreceğiz'' dedi.

    Bu vesileyle Polis Haftasını tebrik eden Bakan Şimşek, birçok polisin büyük özveriyle çalışma içerisinde olduğunu bire bir gördüğünü ifade etti.

    Bakan Şimşek, konuşmasını Kürtçe tamamladı.

    İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun şehitlerle ilgili yaptığı duanın ardından katılımcılara, Çanakkale destanıyla ilgili Kürtçe ilahi ve şiirlerin bulunduğu klip izlettirildi.

    Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Şimşek, burada İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve partililerle bir süre sohbet etti.

    Şanlıurfa Valiliğini de ziyaret eden Mehmet Şimşek, Vali Celalettin Güvenç'le de bir süre görüştü.

    Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, bir gazetecinin ''Şanlıurfa'nın ihracattaki sıkıntılarının çözümü için ne yapılacağı'' yönündeki sorusunu, kentin çok büyük potansiyelinin bulunduğunu, yeni teşvik sistemiyle girişimcilerin önünün açılacağına inandığını kaydetti.

    -''Tasarruflar zamanla yatırıma dönüşecek''-

    ''Kentte daha çok eczacı ve noterlerin vergi rekortmeni olduğunu'' dile getiren bir gazetecinin, ''Bu durumu neye bağladığını'' sorması üzerine Bakan Şimşek, eski dönemde olduğu gibi arsa, arazi gibi birtakım spekülatif alanlardan gelir kazanma döneminin geride kaldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''AK Parti döneminde biz enflasyonu tek hanelere kadar indirdik. Şu anda yüzde 10'un biraz üzerinde ama tekrar tek haneye inecek. Para birimimiz inanın dolardan daha az oynak, yani oradaki iniş çıkışlar, dolar-avro paritesiyle karşılaştığı zaman o kadar da kötü değil. Dolayısıyla Türkiye'de nispi bir istikrar var, biz bu istikrarla birlikte, bu güven ortamının pekişmesiyle birlikte inanıyorum ki yavaş yavaş, Urfa'da da memleketin diğer bölgelerinde zaten var, bu var olan kaynaklar, yani gerek atıl durumda olan altın olsun gerekse yastık altındaki döviz olsun gerekse bankalardaki diğer tasarruflar olsun, bunlar hepsi zamanla gerçek yatırıma dönüşecek. Yani istihdam yaratan üretim odaklı, ihracat odaklı yatırımlara dönüşecek, Urfa bundan nasibini alacak.''

    -''Gereken her türlü tedbiri alıyoruz, önünü açıyoruz yatırımcıların...''-

    Şanlıurfa'nın Güneydoğu'daki diğer illere göre yatırımlar noktasında daha şanslı olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

    ''Urfa'nın en büyük şansı ne biliyor musun? Örneğin Batman'a göre, Güneydoğu'daki diğer illere göre, burası daha huzurlu. Huzur ortamı çok önemli, yani terör olayları daha az oluyor ve dolayısıyla yatırımcıyı buraya çekmek nispeten daha kolay. Biz bir yandan Batman'a yatırımcıyı çekmeye çalışıyoruz ama zaman zaman Batman'ın Türkiye ekranına yansıması tabii ki onu zorlaştırıyor. Halbuki Urfa'nın Türkiye ekranına pozitif şekilde yansıdığını söyleyebilirim. Dolayısıyla da o anlamda da çok şanslıyız. Yani Urfa'nın bence potansiyeli büyüktür, hiç kaygılanmaya gerek yoktur. Biz gereken her türlü tedbiri alıyoruz, önünü açıyoruz yatırımcıların...''

    Anayasa Mahkemesi'nin ''CHP'nin 2007 Yılı Kesin Hesapları Esastan İncelemesiyle'' ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de Şimşek, bu haberle ilgili henüz detaylara vakıf olmadığını söyledi. Şimşek, ''Olayın detaylarına vakıf olunca gerekli yorumları yaparım'' dedi.

    ''Haziran ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına yönelik bir çalışmanız var mı?'' sorusuna ise Bakan Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile çok yakın ve uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, bir planlama çerçevesinde Hükümet olarak gerekeni yaptıklarını söyledi.




    Şimşek, Ş.Urfa´da şehit ailelerini ziyaret etti Yorumları