Suriyelilerin Ceylanpınar´a nakilleri sürüyor   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-06-2012 (18:54)   Son Mesaj: 04-06-2012 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    04-06-2012

    Suriyelilerin Ceylanpınar´a nakilleri sürüyor

    Suriyelilerin Ceylanpınar´a nakilleri sürüyor
    Suriyelilerin Ceylanpınar´a nakilleri sürüyor

    Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin Hatay’dan Ceylanpınar’a nakilleri sürüyor.

    Hatay"ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık ve Bükülmez köylerinin Suriye ile olan sınır hattına gelen Suriyeliler burada yapılan ilk kontrollerinin ardından Reyhanlı Çadırkente getirildi. Çadırkentlerde kısa süre konaklayan 800 kadar Suriyeli, araçlara Ceylanpınar'daki çadırkente nakledildi. Nakillerde akraba olanların birbirlerinden ayrılmamalarına özens gösteriliyor. Yakın akrabaları Islahiye ve Kilis"te olan Suriyeliler burada bulunan kamplara, çadır kentlerde akrabası bulunmayanlar ise Ceylanpınar"a naklediliyor.

    Çocuklarını yaşanan çatışma ortamında kaybeden Suriyeli kadın Ceylanpınar"a elindeki güvercini ile gitti. Esed'in askerlerinin hayvanlara bile acımadığını söyleyen Suriyeli Kadın, "Çocuklarımı kaybettim. Nerede olduklarını bilemeden buraya geldim. Dün bir şekilde dağda sınırı geçmek için beklediklerini öğrendim. Ben de güvercinimi alıp sınırı geçenlere katıldım." dedi.

    'ERDOĞAN"DAN DAHA FAZLASINI BEKLİYORDUK'

    Davosta Başbakan Recep Tayyib Erdoğan"ın sert çıkışını gördükten sonra umutlandıklarını aktaran bir diğer Suriyeli ise, "O çıkış Arap ve İslam dünyasını umutlandırdı. Erdoğan"ın o çıkışı aklıma Fatih Sultan Mehmet'i getirdi .Ama beklediğimiz olmadı. O gün onu kararlı görmüştük. Elinden geleni bizler için yapıyor ama Beşşar durmuyor." diye konuştu.




    Suriyelilerin Ceylanpınar´a nakilleri sürüyor Yorumları