Güvenlik Konseyi´nin 5 üyesi yargılanmalı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-06-2012 (17:56)   Son Mesaj: 04-06-2012 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    04-06-2012

    Güvenlik Konseyi´nin 5 üyesi yargılanmalı

    Güvenlik Konseyi´nin 5 üyesi yargılanmalı
    Güvenlik Konseyi´nin 5 üyesi yargılanmalı

    Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi'nin davetlisi olarak konuşan Aytunç Altındal Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcileri 5 ülkeyi soykırımcı olmakla suçladı yargılanmalarını istedi

    Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) tarafından Taksim Metro Kültür Merkezi"nde 6-7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Bu Devletlerin Yargılanmasını İstiyorum!" etkinlikleri bugün başladı.

    UHİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Küçük tarafından yapılan basın açıklamasının ardından, fotoğraf sergisi ve imza kampanyasının açılışı yapılırken, konferanslar dizisi de Aytunç Altındal"ın "Demokrasi mi? Yoksa Güç mü?" başlıklı konferansı ile sürdü.

    Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi Başkanı Ayhan Küçük'ün evsahipliğini yaptığı sohbetlerin bu haftaki konuğu Aytunç Altındal'dı. Altındal BM Güvenlik Konseyi Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcileri 5 ülkenin sayısız işgal, katliam ve soykırım gerçekleştirdirilğine şahit olduğunu söyleyerek eleştirdi.

    Altındal "Dünyada barışın teminatı olduğu iddiasındaki Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BM), "adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği, uluslararasında tüm ülkelere sağlamak" amacıyla 1945 yılında kurulmuştu.

    Ancak dünya, mutlak veto yetkisine sahip Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcileri konumundaki beş ülke, ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya"nın, bugüne kadar sayısız işgal, katliam ve soykırım gerçekleştirdiğine ve bunların hemen hepsini BM, NATO ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) gibi bağımsız kurumların desteğiyle sürdürdüğüne şahit oldu." dedi.

    Altındal, bu 5 ülkenin milyonlarca insanın ölümüne neden olduğunu hatırlatarak "Bu beş "adalet dağıtıcısı" ve "demokrasi aşığı" devlet, dünyaya ahkâm kesip insan haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bazı ülkeleri "cezalandırırken"; bir taraftan da milyonlarca masum sivilin yaşamını yitirmesine sebep oldukları işgal ve soykırımları gerçekleştiriyorlar. " dedi.

    Altındal, bu ülkelerin amaçları uğruna devletlerin içişlerine karıştığını söyleyerek iş savaşı körüklediklerini öne sürdü. Altındal "Öte yandan sürdürdükleri bu işgal, soykırım ve ambargoların yanısıra, kendi politikalarını gerçekleştirebilmek adına devletlerin içişlerine karışıyor, din, dil, etnik köken ve mezhep farklılıklarını körükleyerek çatışma ortamı yaratıyor, ardından bu bölgelere milyarlarca Dolar"lık silah satışı yaparak içsavaşları körüklüyor, Uluslararası Ceza Mahkemesi kanalıyla ülkelerin bölünmesine ve siyasi istikrarsızlıkların derinleşmesine zemin hazırlıyor, küresel finans kurumları eliyle dayattıkları politikalarla ülkeleri ekonomik çıkmazlara sürüklüyor, halkların demokratik tercihlerini hiçe sayarak statükocu işbirlikçileri eliyle darbe yapılmasını sağlıyor ve bütün bu uygulamaları sözkonusu devletlere yardım etmek, oraya demokrasi götürmek, barış ve huzuru sağlamak adına gerçekleştirdiklerini iddia ediyorlar." dedi.

    Türkiye'de de bu devletlerin içişlerine karıştığı dönemler olduğunu söyleyen Altındal "Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda, bu uygulamaların sayısız örneği olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Başta 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri olmak üzere ülke tarihimizdeki belli başlı kırılma noktalarının tamamında sözkonusu devletlerin etkisi göz ardı edilemez."

    Altındal son olarak Arap Baharı'na değinerek "Bugün "Arap Baharı" olarak tanımlanan karmaşık sürecin de sözkonusu devletlerin kontrolü altında devam ettiği açıktır. Geçtiğimiz yıl Kaddafi"yi yakalamak bahanesiyle Libya"ya giren ve sadece birkaç hafta içinde onbinlerce masum sivili katleden bu devletler, dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz üreticilerinden Libya ile milyarlarca Dolar"lık antlaşmalar gerçekleştirdi. Jeopolitik, jeostratejik ve jeoekonomik açıdan dünyanın en önemli bölgesi olan Ortadoğu"daki dengelerin yeniden şekillendiği bu süreç, "halk devrimleri" imajıyla meşrulaştırılmaya çalışılıyor." dedi

    Altındal bu devletlerin; barışın, adaletin, güvenliğin teminatı olsun diye (!) kurdukları BM"nin çalışmalarına başladığı 1945 yılından bu yana gerçekleştirdikleri hukuk ve insanlık dışı uygulamalardan bazılarını şöyle sıraladı.

    1. 1945"te başlayan ve 1.5 milyon insanın öldürüldüğü Cezayir Soykırımı (FRANSA)

    2. 20. yüzyılın ortalarına kadar Tunus ve Çad"da devam eden işgal hareketleri (FRANSA)

    3. 1950"li yılların başlarından itibaren Tibet"te sürdürülen soykırım ve asimilasyon politikaları (ÇİN)

    4. 1955-1973 yılların arasında devam eden ve 3 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Vietnam işgali (ABD)

    5. 1979-1989 yılları arasında süren ve 2 milyondan fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Afganistan işgali (RUSYA)

    6. 1994 yılında Ruanda"da gerçekleşen ve 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği soykırım (FRANSA)

    7. 1994 yılından bu yana Çeçenistan"da yüzbinlerce insanın ölümüne ve 1 milyona yakın sivilin vatanını terk etmek zorunda kalmasına neden olan soykırım hareketi (RUSYA)

    8. 1995 yılında dünyanın gözü önünde işlenen Srebrenica Soykırımı"na göz yumulması (BM, NATO)

    9. 2001 yılında başlayan ve hala devam eden Afganistan işgali (ABD, İNGİLTERE)

    10. 2003 yılında başlayan ve 1 milyondan fazla masum sivilin ölümüne neden olan Irak işgali (ABD, İNGİLTERE)

    11. 20. yüzyılın ortalarından bu yana devam eden ve her yıl yüzlerce sivilin yaşamını yitirmesine sebep olan Doğu Türkistan soykırım ve asimilasyon politikaları (ÇİN)

    12. 2011 yılında yaklaşık 50 bin sivilin yaşamını yitirmesine sebep olan Libya işgali (FRANSA, ABD)

    13. 11 Eylül sonrası süreçte, savaş ya da terör suçuyla suçlanamadığı halde "Yabancı Uyruklu Düşman Savaşçı" olarak tanımlanarak dünyanın dört bir tarafından getirilen insanlar için bir ölüm kampına çevrilen Guantanamo (ABD)




    Güvenlik Konseyi´nin 5 üyesi yargılanmalı Yorumları