Hakim sordu: Senden neden korkuyorlar   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-06-2012 (18:56)   Son Mesaj: 04-06-2012 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    04-06-2012

    Hakim sordu: Senden neden korkuyorlar

    Hakim sordu: Senden neden korkuyorlar
    Hakim sordu: Senden neden korkuyorlar

    İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu davasının kilit isimlerden biri olan organizatör Hakan Say ile duruşma hakimi arasında ilginç diyalog yaşandı.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu davasının kilit isimlerden biri olan organizatör Hakan Say, mahkemede savunmasını yaparak hakkındaki suçlamalara reddetti. Savunmanın ardından Hakan Say"la ilgili operasyon sürecinde teknik takibe takılan konuşma ve izleme kayıtları soruldu. Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı, organizatör Hakan Say"a, tutuklu sanıklardan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ile aralarındaki konuşmalarda geçen 300 bin TL para aktarılma iddialarını sordu. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç"in yanına, alacağına ilişkin görüşme yapmak için gittiğini anlatan Say, "Ben alacağımla ilgili konuşmaya gitmiştim. Dava açacağımı söyledim. Genç, "Tekrar konuşalım." dedi. Bir daha konuşmadık ve avukata gidip dava açtım. İhalelerle ilgili KİK"e gittim. Şikayet ettiğim birine bağlı çalışan nasıl bir örgüt üyesi olabilirim?" dedi.

    Kendisinin telefon konuşmalarına yansıyan, "Serpil Hanım'ın başını yakar 19 Mayıs olayı." sözlerini kızgınlıkla söylediğini belirten Say, "Kırmızı dosya da alacakla ilgiliydi. Birtakım konserlerle ilgiliydi, net bilgi de hatırlamıyorum." diye konuştu.

    Serpil Keskin"le Pervin Şenel Genç"in aralarında yaptıkları konuşmada, "Sahte belgeden dolayı yasaklanma ihtimalinden bahsediliyor. "Acaba yasaklanma getirirsek konuşur mu? Başkanı zor durumda bırakır mıyız?" ibareleri var. Neden çekiniyorlar?" diye sorulan Say, "Benimle ilgili neden böyle konuştuklarını bilemem. Neden çekindiklerini bilmiyorum alacak davalarımdan biri Aziz Kocaoğlu"nun seçim startı ile ilgiliydi. Onun basına yansıtılmasından korkuyor olabilirler." dedi.

    Eski çalışanları olan ancak daha sonra ayrılarak organizasyon firması kuran Sedat Sakur ve Ata Karataş"ın kendisini tehdit ettiği ve ihaleye girmemesini istedikleri yönündeki iddiaları da cevaplayan Say, "Benim yanımda çalışıyorlardı. Ayrıldılar, bu nedenle işlerimi teslim edemedim. Sonra arkamdan konuştular, dedikodu ürettik birbirimiz hakkında, ortam gerildi. Ata"nın tehditleri üçüncü ağızdan gelmeye başladı. Emniyete başvurdum. İhalelerle ilgili tehdit etmedi, etti dersem yanlış olur. O şikayetten de beraat etmişler." diyerek iddiaları reddetti.

    Mahkeme heyeti, savunmasını yapan Say"a, Muzaffer Köse ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Ortalık daha temiz henüz kan dökülmedi. Birlikte iş yapın." şeklinde konuşmanın geçtiğini, bunun en anlama geldiğini sordu. Eski çalışanları Ata Karataş ve Sedat Sakur"la birlikte barışarak iş yapmasının teklif edildiğini, teklifi kirli gördüğü için kabul etmediğini söyledi. 6. Balkan Dansları ihalesi ile ilgili yüzde 25 kâr oranı teklifi yapılarak çekilmesi teklifinin yapıldığıyla ilgili soruya hatırlamadığını söyleyerek cevap veren Say, şu anki beyanının geçerli olduğunu belirtti.




    Hakim sordu: Senden neden korkuyorlar Yorumları