Tuzla´daki patlamaya protesto   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-06-2012 (15:54)   Son Mesaj: 04-06-2012 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    04-06-2012

    Tuzla´daki patlamaya protesto

    Tuzla´daki patlamaya protesto
    Tuzla´daki patlamaya protesto

    Tuzla'da faaliyet gösteren tersanede inşa halindeki bir gemide dün meydana gelen patlama sonucu 2 işçinin ölümü, Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası(Limter-İş) yönetici ve üyelerince protesto edildi.

    Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği A.Ş. önünde toplanan sendika yönetici ve üyeleri, ''İşçilerin kaderi ölüm mü?'', ''Ölüm hep bize mi düşer usta?'', ''Taşeronluk öldürür'' yazılı dövizler açarak, ''Artık ölmek istemiyoruz'', ''Tersane işçisi köle değildir'' şeklinde slogan attı.

    Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, burada yaptığı açıklamada, dün meydana gelen patlamada 2 işçinin hayatını kaybettiğini, 6 işçinin de yaralandığını hatırlattı.

    Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde yaşanan ölümlerden işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almayan tersane patronlarını sorumlu tutan Saygılı, bu patronlar ''taammüden adam öldürmek''ten yargılanmadığı müddetçe tavırlarında hiçbir değişiklik olmayacağını söyledi.

    Kendilerinin de dün bazı tersane çalışanlarının saldırısına uğradıklarını belirten Saygılı, tehditlere boyun eğmeyeceklerini ve mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

    Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.




    Tuzla´daki patlamaya protesto Yorumları