Bursa´da coşkulu fetih kutlamaları   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-06-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-06-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 682  

    04-06-2012

    Bursa´da coşkulu fetih kutlamaları

    Bursa´da coşkulu fetih kutlamaları
    Bursa´da coşkulu fetih kutlamaları

    Bursa'nın fethinin 686. yıl dönümü, törenlerle kutlandı.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kentten dünyaya adaletin, medeniyetin yayıldığını belirtti.



    Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törenler, Pınarbaşı ve Tophane Şehitliği'nde devam etti. Fetih salasının da okunduğu törende, Bursa Mehter Takımı Derneği, Kılıç Kalkan ekibi ve halk oyunları ekipleri gösteri yaptı.

    Osmangazi ve Orhangazi türbelerinin de ziyaret edildiği törende konuşan Vali Şahabettin Harput, bu aziz vatanı armağan eden şanlı ecdadı saygı, sevgi, hürmet ve minnetle andıklarını söyledi.

    Canları ve kanlarıyla kendilerine emanet edilen vatanın kimseye verilmeyeceğini ifade eden Harput, ''Milletleri yaşatan öncelikle ne ekonomileridir ne de sanayileridir. Milletleri yaşatan sağlam kültürleridir. Kendi kültürüne sahip çıkan milletler, sonsuza kadar yaşayacaktır. Osmanlı sevgi, adalet ve medeniyeti 3 kıtaya yaydı. Biz bu medeniyeti, bu adaleti 7 kıtaya yaymalıyız. Siz gençler olarak, bunu kendinize hedef göstereceksiniz'' diye konuştu.

    Devletin ilk çarşılarının, Bursa'da kurulduğunu anlatan Altepe, ''Osmangazi Bursa'nın fethi için 23 yıl çalıştı. Fakat ömrü bu fethi görmeye yetmedi. Oğlu Orhangazi, babasının bu isteğini yerine getirdi. İlk paralar basıldı. Buradan dünyaya medeniyet öğretildi'' dedi.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Bursa'nın fethi şenliklerini 8. kez kutladıklarını belirterek, amaçlarının fethin ruhunu tekrar yaşatmak olduğunu söyledi.

    Fetih şenliklerini bir ay boyunca halkla iç içe kutladıklarını vurgulayan Dündar, etkinlikler sayesinde fetih ruhunun bütün insanlar tarafından benimsendiğini ifade etti.

    Kutlamalar, tören alanında yapılan ikramlar ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.




    Bursa´da coşkulu fetih kutlamaları Yorumları