Mahmud Hoca´dan Cübbeli´ye ziyaret   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-06-2012 (13:56)   Son Mesaj: 04-06-2012 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 663  

    04-06-2012

    Mahmud Hoca´dan Cübbeli´ye ziyaret

    Mahmud Hoca´dan Cübbeli´ye ziyaret
    Mahmud Hoca´dan Cübbeli´ye ziyaret

    Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca'yı ziyaret etti. Ziyarette neler yaşandığı ile ilgili şu bilgiler aktarıldı:

    İzdiham olmaması için cemaat mensuplarından gizli tutulan ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandığı öğrenildi.

    Çarşamba Cemaati"nin manevi lideri Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Metris Cezaevi"nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca"yı ziyaret etti. Ziyarete, Mahmud Hocaefendi"nin eşinin yanısıra Muhammed Keskin ve Mustafa Ekinci başta olmak üzere çok sayıda talebesi katıldı.

    Mahmud Efendi"nin "Daha çıkmadı mı?" diyerek durumunu sorduğu Cübbeli Hoca"nın tutukluluğunun bu kadar uzun sürmesini eleştirdiği belirtildi.

    Mahmud Hocaefendi"nin "Onu bir görsem iyi olur" diyerek talebesini görmek istemesi üzerine ziyaret için Metris Cezaevi yönetimine başvurduğu öğrenildi.

    Mahmud Hoca´dan Cübbeli´ye ziyaret

    İZDİHAM OLMAMASI İÇİN GİZLİ TUTULDU

    Büyük önem verilen ziyaret sırasında Metris Cezaevi"nin kapısında izdiham yaşanmaması için ziyaret büyük bir gizlilik içerisinde gerçekleştirildi. Hocaefendi"nin yanındaki talebelerle sınırlı tutulan ziyaret heyetine dahil edilen isimler, araçla cezaevinin kapısında inip yürüyerek kapıdan giçeri girerken, Mahmut Hocaefendi ile eşini taşıyan araba, cezaevinin bahçe kapısından içeri girdi ve binanın kapısına yanaştı.

    Yasal prosedür gereği izin alınan ziyaretin, geçtiğimiz hafta yapılması planlanmış, ancak ziyaretçiler tarafından beyan edilen mazeret sebebiyle bu haftaya bırakılmıştı.

    Mahmud Hoca´dan Cübbeli´ye ziyaret

    METRİS"TE DUYGULU ANLAR

    Bu tarihi buluşmaya ev sahipliği yapan İstanbul Esenler"deki Metris Cezaevi"nin bulunduğu bölge, bir zamanlar Müderris Köyü adıyla anılıyordu. Bugün ise cezaeviyle gündeme gelen Metris"te gerçekleşen ziyaret sırasında Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi ile talebesi Cübbeli Ahmet Hoca arasında duygu dolu anlar yaşandığı öğrenildi.

    Cübbeli Hoca"nın; dört aydır cezaevinde bulunduğunu ve bir an evvel beraat ederek Mahmud Efendi Hazretleri"nin hizmetlerine devam etmeyi sabr-ı İlâhî ile beklediğini söylediği ifade edildi.

    Cübbeli Ahmet Hoca'nın görüşmede çok heyecanlandığı ve Üstadına sarılıp ellerini öptüğü belirtildi. Mahmut Efendi Hazretleri"nin de uzun süredir görüşmediği Cübbeli Hoca"yı teselli ettiği belirtildi.

    "DUA EDİN, AKLANIP BERAAT EDEYİM"

    Mahmud Efendi"nin, "Günün belli mi?" diye sorması üzerine Cübbeli Ahmet Hoca"nın, "Efendi Hazretleri günüm belli değil, duâ edin, himmet edin, günüm belli olsun, beraat edeyim, aklanayım" dediği kaydedildi.

    Bunun üzerine "Bezdin mi" diye soran Mahmud Efendi Hazretleri"ne Cübbeli Ahmet Hocaefendi "Hayır bezmedim Efendi Hazretleri, ama sizden uzak olmanın hüznünü taşıyorum, himmet buyurun da bir an evvel çıkıp size hizmet edeyim" diye cevap verdi.

    Mahmud Efendi Hazretleri"nin de bu talebe karşılık "İnşallah" diyerek temennide bulunduğu ifade edildi. Ziyaretin ardından evine dönen Mahmud Efendi Hazretleri"nin, "O benim yüzüme gözüme baktı, ben onun yüzüne gözüne baktım" diyerek ziyarette yaşananları değerlendirdiği bildirildi.

    YENİ AKİT




    Mahmud Hoca´dan Cübbeli´ye ziyaret Yorumları