4 ton mavi kapak 28 engelliyi sevindirdi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-06-2012 (13:58)   Son Mesaj: 04-06-2012 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    04-06-2012

    4 ton mavi kapak 28 engelliyi sevindirdi

    4 ton mavi kapak 28 engelliyi sevindirdi
    4 ton mavi kapak 28 engelliyi sevindirdi

    'Adım Adım Mavi Kapak' kampanyası sonucunda toplanan 3 ton 800 kilogram mavi kapak ile 28 tekerlekli sandalye alındı.

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürlüğü ile Bedensel Engelliler Derneği'nin birlikte yürüttüğü 'Adım Adım Mavi Kapak' kampanyası sonucunda toplanan 3 ton 800 kilogram mavi kapak ile 28 tekerlekli sandalye alındı. Sandalyeler bugün Bedensel Engelliler Derneği Şanlıurfa Şubesi"nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

    Kampanya hakkında bilgi veren Bedensel Engeliller Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Tapışık, yaklaşık bir yıl süren kampanyanın ardından 20 üyelerinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğunu belirterek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de böylesine önemli bir kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti. Özürlülük hayatın bir gerçeği, herkesin özürlü adayı olduğunu aktaran Güvenç, özürlülüğün utanılacak bir durum olmadığını ifade etti. Gelen sakatlıkların Allah'tan geldiğini anımsatan Güvenç, Önemli olan ailelerin, toplumun ve devletin buna sahip çıkıpması olduğunu kaydetti. "Özürlünün hayatını kolaylaştırmaya yardımcı olmaktır. Bu anlamda da Türkiye"miz önemli mesafeler almıştır, bir özürlü yasasını gerçekleştirdik." diyen Güvenç, toplumun, belediyelerin duyarlılığının her geçen gün arttığını anlattı.

    Vali Güvenç, ihtiyaç sahibi olan engellilere, il özel idaresi aracılığıyla akülü araç alabileceklerini belirterek, "Bunu başkanımızla, özürlülerin diğer tüm temsilcileriyle görüşerek realize edeceğiz, ihtiyaç olan akülü araçları da alacağız. Özürlülerimizin asla eve kapanmasından yana değiliz. Hem iş hayatında yer almalılar, hem sosyal hayatta yer almalılar, onlar bizim bir parçamızdır. İnsanoğlu her şarta dayanıklı yaratılmıştır, her zorluğun üstesinden gelebilme kapasitesini Allah insana vermiştir. Bu anlamında bu toplantı vesilesiyle özürlülerimizin yanında olduğumuzu, Özel İdarenin devletin imkânlarının onların emrinde olduğunu belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

    Vali Güvenç daha sonra kampanyaya destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür belgelerini verdi. Tekerlekli sandalye alan engelli ve aileleriyle de görüşen Vali Güvenç, tekerlekli sandalye alan bazı engellilere akülü araç alınması için ilgililere talimat verdi.

    Engellilerle sohbet ettikten sonra onları öğlen yemeğine davet eden Vali Güvenç, Bedensel Engeliller Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Tapışık ve üyeleriyle birlikte Polisevinde öğlen yemeği yedi. Engelliler le birlikte yemeğe oturan Vali Güvenç"e İl Emniyet Müdür Mehmet Likoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala da eşlik etti.

    Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı İbrahim Tapışık ile sandalye alacak üyeleri katıldı.




    4 ton mavi kapak 28 engelliyi sevindirdi Yorumları