Uludağ yoluna alternatif güzergah geliyor   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-06-2012 (14:58)   Son Mesaj: 04-06-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    04-06-2012

    Uludağ yoluna alternatif güzergah geliyor

    Uludağ yoluna alternatif güzergah geliyor
    Uludağ yoluna alternatif güzergah geliyor

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmangazi ilçesini Dobruca Mahallesi üzerinden İnkaya’ya bağlayacak alternatif Uludağ yolunda çalışmalara hız verildi.

    Orhaneli yolundan yaklaşık bin 400 metrelik yolculukla İnkaya"ya ulaşma imkânı sağlayan yeni yol ile Çekirge Caddesi"ndeki trafik yükünün en aza indirilmesi amaçlanıyor.

    Dobruca üzerinden İnkaya"ya bağlanacak yaklaşık bin 400 metre uzunluğundaki yeni yol ile halen Uludağ"a ulaşımda tek arter olan Çekirge Meydanı"ndaki trafik yoğunluğu da azalmış olacak.

    Dobruca"daki BUSKİ"ye ait su deposunun bulunduğu alandan İnkaya"ya kadar uzanacak güzergâhtaki yol açma çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yolu iki ay içinde tamamlayıp, yaz aylarında ulaşıma açmayı hedeflediklerini söyledi.

    Yeni yolun Uludağ"a ulaşımda önemli bir arter olacağını dile getiren Başkan Altepe, "Uludağ"a karayolu ile ulaşımda Çekirge Meydanı yoğun olarak kullanılıyor. Çekirge, tarihi yapıların bulunduğu, dar sokaklardan oluşan kentsel sit alanı. Burada yolları genişletmenin imkânı yok. Uludağ"a çıkan araçlar Çekirge Meydanı"nı kullanmak zorunda olduğu için yoğunluk nedeniyle sıkıntılar yaşanıyordu. Yeni açtığımız bu yol ile artık Çekirge Meydanı"nı kullanma zorunluluğu ortadan kalkacak. Çalışmaları devam eden Hüdavendigar Kent Parkı ya da Orhaneli yolundan yaklaşık bin 400 metrelik bir yolculukla İnkaya"ya çıkılmış olacak. Bu sayede tarihi bölge olan Çekirge de trafik yükü açısından rahatlamış olacak." diye konuştu.




    Uludağ yoluna alternatif güzergah geliyor Yorumları