Harik Kaplıcaları heyelan altında kaldı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-06-2012 (14:54)   Son Mesaj: 04-06-2012 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    04-06-2012

    Harik Kaplıcaları heyelan altında kaldı

    Harik Kaplıcaları heyelan altında kaldı
    Harik Kaplıcaları heyelan altında kaldı

    Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde meydana gelen heyelanda bir kaplıcaya ait 4 bina tamamen toprak altında kaldı.

    Aşağı Doluca köyü yakınlarındaki Harik Kaplıcaları, bir mermer ocağının hafriyatının neden olduğu heyelan sonucu binlerce tonluk toprak ve mermer artıkları altında kaldı. Kaplıca ve 4 binadan olan otel ve dinlenme tesisleri toprak altında kaybolurken, Aşağı Doluca Köyü Ustalar Mahallesi yolu ve tek köprüsü Harik Deresi'nin önünün kapanmasıyla sular altında kaldı.

    Heyelanın ardından köye giden Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, ilçe turizmi açısında önemli bir yer olan kaplıca ve dinlenme tesislerinin afete uğramasının kendilerini çok üzdüğünü dile getirerek, "Burayı yurt içinden ve dışından yılda 10-15 bin kişi ziyaret ederdi. İlçe ekonomisine önemli bir katkısı vardı. Ancak uyarılarımıza rağmen mermer ocağından çıkan hafriyatın bu bölgeye dökülmesi sonucu oluşan heyelan kaplıca ve tesisleri yuttu. Ayrıca Ustalar mahallemizin yol ve köprüsü ise oluşan göl altında kaldı. Köylülerimiz mahsur kaldı. Bir an önce yol açılmalı ve kaplıcaların faaliyete geçirilmesi girişimlerinin başlatılması lazım." dedi.

    Kaplıca tesislerin sahibi Ali Haydar Gül ise toprak altında kalan tesislere yüksek miktarda masraf yaptığını belirterek, "45 yatak kapasiteli otel ve dinlenme tesisleri şu an tamamen toprak altında kaldı. Kaplıcalarımıza günübirlik 150-200 kişi gelirdi.Tesisin eski haline getirilmesi yüklü bir maliyet gerektiriyor." dedi.

    Tesis sahibi Ali Haydar Gül ile Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek su altında kalan yolların yapılmasını ve zararın karşılanması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.




    Harik Kaplıcaları heyelan altında kaldı Yorumları