Tunceli´de heyelan: 4 bina toprak altında   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-06-2012 (12:56)   Son Mesaj: 04-06-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    04-06-2012

    Tunceli´de heyelan: 4 bina toprak altında

    Tunceli´de heyelan: 4 bina toprak altında
    Tunceli´de heyelan: 4 bina toprak altında

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde meydana gelen heyelanda, kış sezonu nedeniyle kapalı bulunan Aşağı Doluca Kaplıcası'ndaki 4 bina, toprak altında kaldı.

    Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıldır kapalı bulunan Mermer ocağının hafriyatının 2 gün önce kayması sonucu Aşağı Doluca Kaplıcası'ndaki tesislerin toprak altında kaldığını söyledi.

    Kış sezonu nedeniyle kaplıcanın kapalı bulunduğunu belirten Kırmızıçiçek, olayda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

    Kırmızıçiçek, şunları kaydetti:

    ''Ancak hem ekonomik hem de turizm açısından büyük bir kayıp. Burası yılda 7-8 bin kişinin ziyaret ederek, şifalı suyundan faydalandığı bir alan. Gerçekten çok üzgünüz. Bununla ilgili bir an önce gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Heyelan sonrası dere yatağını kapatan toprak yığını, Ustalar mezrasına ulaşımı da kapattı. Vatandaşlar mağdur durumda.''

    Kaplıcayı bu ayın sonunda hizmete açmayı planladıklarını anlatan tesisin işletmecisi Ali Haydar Gül ise 12 odalı 45 kişilik otel, iki havuz, mutfak ve marketin yer aldığı 4 binadan oluşan tesisin heyelan sonrası tamamen toprak altında kaldığını belirtti.




    Tunceli´de heyelan: 4 bina toprak altında Yorumları