Paktika yola kapılı demir köprü yaptılar   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-06-2012 (07:59)   Son Mesaj: 04-06-2012 (07:59)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    04-06-2012

    Paktika yola kapılı demir köprü yaptılar

    Paktika yola kapılı demir köprü yaptılar
    Paktika yola kapılı demir köprü yaptılar

    Rize İkizdere'de orman içinde patike olması gereken yerde yaklaşık 20 metre uzunluğunda, 75 basamaklı, girişinde kapı bulunan demir köprü dikkat çekiyor



    İsmet Kösoğlu ve Hızır Hacısalihoğlu'nun haberi

    İkizdere ilçesinde karayolu ile ormanlık alanın sonundaki 6 hanenin yer aldığı mahalleyi birleştiren, hidroelektrik santrali (HES) inşası sırasında tahrip olan patikanın yerine girişinde kapı bulunan, 20 metre uzunluğunda, 75 basamaklı demir köprü yaptırıldı.

    Rize-İkizdere karayolunun Kumluk mevkisinde HES yapılması sırasında, karayolu ile ilçenin Çağrankaya Mahallesi arasında bulunan, ormanlık alandan geçen patika tahrip oldu.

    Firmanın inşaatı tamamlamasının ardından mahalle muhtarı Halit Biber, İkizdere Kaymakamlığı'na dilekçe vererek, firma tarafından bozulan patikanın yeniden yapılmasını istedi. Kaymakamlık, bu talebi firmaya iletti. Firma yetkilileri, bozulan patikanın yerine yaklaşık 20 metre uzunluğunda, 75 basamaklı, girişinde kapı bulunan demir köprü yaptırdı ve kapının anahtarını mahalle muhtarına verdi.

    Muhtar Halit Biber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerine ilçe merkezinden araç yolu olduğunu ancak Rize-İkizdere karayolunda Kumluk mevkisinden kestirme patika bulunduğunu söyledi.

    HES firmasının çalışması sırasında bu patikanın tamamen bozulduğunu ifade eden Biber, ''Bunun üzerine firma yetkililerine yolumuzu yeniden yapmalarını söyledik. Kaymakamlığa da müracaat ettik. Firma, patikanın yerine demir köprü yaptırdı'' dedi.



    Patikanın karayolu ile mahalleleri arasındaki ormanlık alandan geçtiğini ifade eden Biber, ''Ormanlık alandan sonra akrabaların yaşadığı 6 ev var. Kış mevsiminde evlerde pek kimse kalmıyor. Büyükşehirlerde yaşıyorlar ancak yazın geliyorlar ve oldukça kalabalık oluyorlar. Bu mevsimde pek kimse yaşamadığı için köprünün kapısını kilitli tutuyorum. Anahtarı da bende duruyor. Ormanda piknik yapmak isteyenlere anahtarı veriyorum. Böylece buradan geçip ormanlık alana gidebiliyorlar'' diye konuştu.




    Paktika yola kapılı demir köprü yaptılar Yorumları