Komisyon Engin Ceber´in babasını dinledi   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-05-2012 (21:57)   Son Mesaj: 04-05-2012 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    04-05-2012

    Komisyon Engin Ceber´in babasını dinledi

    Komisyon Engin Ceber´in babasını dinledi
    Komisyon Engin Ceber´in babasını dinledi

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Metris Cezaevinde gördüğü ''işkence ve kötü muamele'' sonucu öldüğü iddia edilen Engin Ceber'in babası Ali Ceber ile görüştü.

    Baba Ceber'in komisyona endişelerini anlattığını belirten Üstün, ''Yargılamanın 5. yılına girdiğini, 4 tutuklu sanık olduğunu, 5. yılda da bir hüküm verilmezse, sanıkların Ceza Usul Kanunundaki hükümden istifade ederek mecburen tahliye edilecekleri, bu çerçevede yarın yurtdışına kaçma ihtimallerinin olduğunu ve suçun cezasız kalabileceği endişesini taşıyor'' dedi.

    Üstün, baba Ceber'in bir an önce karar verilmesini istediğini belirterek, ''Yargıtay'ın iki sefer bozma kararı verdiğini; ilk kararın, menfaat çatışması olan sanıkları ayın avukatın savunduğu gerekçesiyle bozulduğunu, ikinci kararda ise kendilerinin nüfus kayıtlarının yanlış geçmesinden dolayı usuli bir bozma olduğunu beyan etti. Davayı uzatmak için bozmaların yapıldığı endişesini taşıdığını söyledi'' diye konuştu.

    Ceber'e, Hükümet olarak da İnsan Hakları Komisyonu olarak da bu olayın üzerinde titizlikle durduklarını, komisyonun bu konuda raporu olduğunu, Hükümet'in bunu milat kabul ederek ilk kez ''işkence mağdurlarından özür dilediğini'' söylediğini kaydeden Üstün, olayın etkin bir yargılamayla sonuçlanmasını arzu ettiklerini bildirdi. Üstün, ''Çağrımız, bir an önce hızlı ve etkin bir şekilde adil yargılamayla suçluların cezalandırılması, bunu kendilerine de söyledik'' dedi.

    -Uludere'li gençlerle görüştü-

    Üstün, Uludere'den gelen Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü ve 3 gençle de görüştü.

    Bu görüşmeye ilişkin bilgi veren Üstün, muhtar ve gençlerin ''Meclis'ten beklentimiz yüksek. Meclis'e güveniyoruz, bu konunun bir an önce sonuca ulaşmasını arzu ediyoruz'' dediğini kaydeden Üstün, ''Ben de 'çalışmalarımız bu yöndedir. Belki yavaş yürüyor olabilir ama emin adımlarla sonuca doğru ilerliyoruz' dedim'' diye konuştu.

    Üstün, süreçle ilgili kendilerine bilgi verdiğini ifade etti.

    AA




    Komisyon Engin Ceber´in babasını dinledi Yorumları