Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 167. yılı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-05-2012 (17:56)   Son Mesaj: 04-05-2012 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    04-05-2012

    Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 167. yılı

    Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 167. yılı
    Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 167. yılı

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere yemek verdi.

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Bu milletin bugün sahip olduğu, ilelebet sahip olacağı bu vatanı yine gerektiğinde dışarıya ama öncelikle içeride hainlerine karşı bütünlük içerisinde koruma görevi ve onurunu da üzerimizde taşıyoruz'' dedi.

    Ankara Polis Moral ve Eğitim Merkezi'ndeki yemeğe, Şahin'in yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çataklaya, bazı emniyet genel müdür yardımcıları ile daire başkanları da katıldı.

    Şahin, burada yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatı mensuplarının 52 hafta ülkesi ve milleti için aralıksız koşturduğunu belirterek, ''Bu hafta dahil durmadan, aralıksız, her gün, her hafta, her gece, her gündüz, her yerde, Edirne'den Hakkari'ye, Derecik'e kadar ülke satında aralıksız, görevimize, hizmetimize devam edeceğiz. 167 yıldır bu hep böyle gitti, böyle gidecek'' diye konuştu.

    Mesleğin zorlukları olduğunu ancak bu zorluğun onuru, şerefi, itibarı, gururu bulunduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

    ''250 bine yakın polis teşkilatımız, 210 bin jandarma teşkilatımız, 5 bini aşkın sahil güvenlik teşkilatımız. Hepimiz, hep birlikte, onurla, gururla, görevlerin en yücesi, güvenlik ve özgürlük gibi bir hizmeti sunmanın, sağlamanın sorumluluğu ve onurunu taşıyoruz. Bu milletin bugün sahip olduğu, ilelebet sahip olacağı bu vatanı yine gerektiğinde dışarıya ama öncelikle içeride hainlerine karşı bütünlük içerisinde koruma görevi ve onurunu da üzerimizde taşıyoruz.''

    Şahin, teşkilatı öncelikle ve en iyi şekilde yine kendisinin anladığını belirterek, anlayamayanlara ya da farklı anlatanlara da kızmadıklarını, darılmadıklarını söyledi. Şahin, ''Çünkü onlar bizim gördüğümüzü göremiyorlar. Bizim yaşadığımızdan uzaklar'' dedi.

    Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''13 Türk bayrağına sarılı tabutun önünde saf tutup cenaze namazını herkes kılmıyor, kılamıyor bu memlekette. Cudi'de şehit olan 6 arkadaşımızın, Allah rahmet eylesin onlara ve hepsine. Diyarbakır'da helikopter alanında topluca uğurlama anını herkes yaşamıyor. Dolayısıyla bizi biz gibi algılayamamalarını da yadırgamıyoruz.''

    Bir örnekten on binleri, yüz binleri suçlamanın bir orantısızlık içerdiğini belirten Şahin, bir hatayı görürken binlerce doğruyu görememiş ve gösterememiş olmanın da bir talihsizlik olduğunu ifade etti.

    Şahin, ''Ne olursa olsun, nasıl olursa olsun. Biz şahadet mertebesine erişmişlerin yakınları olarak, biz gazilik mertebesini elde etmiş kişiler olarak, bu halimizle, bu özelliğimizle de güzeliz arkadaşlar. Biz böyle de bu şekilde de hep pozitif bir merkez olmaya, bir teşkilat olmaya, kişi olmaya, kuruluş olmaya mecburuz arkadaşlar'' dedi.

    ''Bu ülkeyi yaşamaya ve bu ülkeyi yaşatmaya var mısınız?'' diyen Şahin'e, salondakiler de alkışlarla karşılık verdi. Şahin de ''Bu ülke ve millet için hizmet eden teşkilatlar yaşasın'' dedi.

    Öte yandan Bakan Şahin, yemek öncesinde şehitler için Ayrancı Hicret Camisi'nde düzenlenen mevlide de katıldı.

    -Genel Müdür Kılıçlar'ın konuşması-

    Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar da konuşmasında şehit yakınlarına tanınan ayrıcalıkların yasayla arttırılacağına hatırlattı.

    Kılıçlar, şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkının 2'ye çıkarılacağını, bir hakkın eş ve çocukları tarafından, diğerinin kardeşlerince kullanılabileceğini bildirdi. Kılıçlar, toplu taşıma araçlarından şehit çocuklarının yanı sıra gazi çocuklarının da yararlanmasının sağlanacağını, polis eğitim kurumlarında okumaya hak kazanan ve kayıtları yapılan öğrencilerden terör nedeniyle hayatını kaybeden veya yaralananların mağdur olmamaları için aylık ve diğer haklarla ilgili düzenlemeler yapılacağını da ifade etti.

    Kılıçlar, 3763 sayılı Kanun'a bağlı olarak maaş alan şehit yakınları ve gazilerin, emsal aylık hesaplamasına esas alınan azami miktarın, lisans mezunu olmayanlar için başkomiser seviyesinden 3. sınıf emniyet müdürü seviyesine yükseltileceğini, ayrıca bakıma muhtaç gazilerin bakım yardımının da 2 katına çıkarılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.




    Polis Teşkilatı´nın kuruluşunun 167. yılı Yorumları