İşkence görenler Evren´in yakasında!   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-05-2012 (14:58)   Son Mesaj: 04-05-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    04-05-2012

    İşkence görenler Evren´in yakasında!

    İşkence görenler Evren´in yakasında!
    İşkence görenler Evren´in yakasında!

    7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı dava 2. gününde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

    12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı dava 2. gününde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

    Ankara Adalet Sarayı önünde az sayıda vatandaşın da bekleyişi sürüyor.

    Adalet Sarayı önünde bekleyenlerden Elif Torun Öneren, 32 yıl önce kardeşini kaybettiğini belirtti. Onun fotoğrafını taşıyarak hak aradığını dile getiren Öneren, Evren ve Şahinkaya'nın yargılanmasıyla 12 Eylül'ün ''aklanamayacağını'' ileri sürdü.

    Öneren, duruşmalar bitene kadar Ankara Adalet Sarayı önündeki bekleyişini sürdüreceğini söyledi.

    Atilla Güven isimli vatandaş da darbe döneminde cezaevine girdiğini ve işkence gördüğünü belirtti. Yaşanan acılarla hesaplaşılması gerektiğini ifade eden Güven, ''Türkiye'de bir daha böyle acılar yaşanmasını istemiyorum. Bunlara neden olanlara örnek cezalar verilmelidir'' diye konuştu.

    Bu arada, duruşmaya verilen aranın ardından müdahillik talebinde bulunan Semih Özay'ın avukatı Müşir Deliduman, gazetecilere yaptığı açıklamada 12 Eylül darbesini ''insanlığa karşı işlenen bir suç'' olarak nitelendirdi. Bu suçu işleyenlerin mutlaka yargılanması gerektiğin belirten Deliduman, ''Onlar insanlığa karşı suç işleyerek bu ülkenin insanlarına çok ağır bedeller ödettiler. Yaptıkları eziyet ve işkenceler yanlarına kar kalmasın ki onları takip edecek darbe heveslileri bir daha cesaret bulmasın'' dedi.




    İşkence görenler Evren´in yakasında! Yorumları