Başörtülü kızdan hakaret davası   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-05-2012 (12:56)   Son Mesaj: 04-05-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    04-05-2012

    Başörtülü kızdan hakaret davası

    Başörtülü kızdan hakaret davası
    Başörtülü kızdan hakaret davası

    Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kimliğini değiştirmek için nüfus müdürlüğüne giden Fatma Kaya, Nüfus Müdiresi S.Y. ile adının Ş. olduğu öğrenilen bir memurun sözlü hakaretine uğradığını iddia etti.

    Kaya, kaymakamlığa ve savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, gerekli incelemenin yapıldığını söyledi.

    Söz konusu olay, 4 Nisan 2012 günü yaşandı. Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Fatma Kaya, "Nüfus Müdürlüğü'ne, kimliğimi değiştirmek için gittim. Müdire S.Y., beni fotoğraftaki kişiye benzetemediğini söyleyerek, başörtümü açmamı istedi. Ben de ilk olarak gözlüğümü çıkardım, yine tanıyamadığını söyledi. Alnımı da görmek istediğini belirtip başörtümü tamamen açmamı istedi. Dinî inançlarımdan dolayı bunu yapamayacağımı söylediğimde ise, 'Hayır, rezil olmazsın.' diyerek başımı açmaya zorladı." dedi.

    Yaşadıklarının bununla sınırlı kallmadığını belirten mağdur Kaya, "Müdire dışında kimse görmeyecek şekilde başımı açtım ve ben olduğuma inandırdım. Daha sonra başörtümü düzelmek istediğimde ise Tapu Müdürlüğü'nde görevli olduğunu öğrendiğim Ş. adlı bayan memur, yaşadıklarımı görerek bayanlar tuvaletini kitleyip benim erkekler tuvaletine gitmemi söyledi. Alaycı bir ifadeyle, 'İstersen bizim müdürlüğe gelip oradaki aynaları da kullanabilirsin. Orada da erkekler var ama sizi yemez.' dedi. Bununla yetinmeyip, 'Başınızı kapatıp ne haltlar yaptığınızı biliyoruz.' diyerek aşağılamalarını sürdürdü. Devletin imkanlarıyla insanlara nasıl zulmederler? Ben hakkımı arıyorum." diye konuştu.

    Aşağılanma ve hakarete uğramasını Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan'a ileten Fatma Kaya, şikayet dilekçesi vererek söz konusu memurlar haklarında soruşturma açılmasını istedi. Kaymakam Uslan da gerekli işlemlerin yapacağını belirtti. Kaya, daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.




    Başörtülü kızdan hakaret davası Yorumları