KCK iddianamesinin 2.´si mahkemede   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-05-2012 (10:54)   Son Mesaj: 04-05-2012 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    04-05-2012

    KCK iddianamesinin 2.´si mahkemede

    KCK iddianamesinin 2.´si mahkemede
    KCK iddianamesinin 2.´si mahkemede

    KCK soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame Başsavcıvekili Fikret Seçen'in onayının ardından İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

    Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan iddianamede çoğu avukat 35'i tutuklu 50 şüpheli yer alıyor.

    Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame dün Başsavcıvekili Fikret Seçen'e sunulmuştu. Fikret Seçen'in iddianameyi incelemesi ve onayının ardından, iddianame İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 892 sayfadan oluşan iddianamede eski DEP milletvekili Mahmut Alınak da şüpheliler arasında yer alırken, iddianamenin bir numaralı şüphelisi ise avukat Mehmet Nuri Deniz. İddianamede şüpheliler örgüt yöneticisi ve örgüt üyeliği ile suçlanırken, iddianamenin 200'e yakın ek delil klasörü bulunduğu öğrenildi.

    Öte yandan, soruşturma aşamasında gözaltına alınıp savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan avukat İfan Dündar'ın iddianamede şüpheli olarak yer almadığı öğrenildi. Bir dönem Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan İrfan Dündar'ın önceki gün İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen KCK'nın yapılanması hakkında verdiği ifadeler de dikkat çekmişti.

    İHA




    KCK iddianamesinin 2.´si mahkemede Yorumları